Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 07 juni 2013 13:00 (2287 keer bekeken) 2Reacties

De Fietsrepubliek (boek), paardenberichten, Sinner Bike nieuws, Jos, fietstunnel A9, Velomobiel.nl gebruikershandleidingen

De Fietsrepubliek

De Amerikaanse immigrant Pete Jordan schrijft een ode aan de Amsterdamse fietscultuur. Een geschiedenis van de unieke relatie van de Nederlander en zijn fiets. Aldus de Volkskrant (waar een Amsterdammer dus een Nederlander is (klopt). Maar andersom?).
Voor wie meer recensies wil lezen: klik.

Paardenberichten

Naast andere kleinere en grotere ergernissen (wandelaars, grijze colonne op het fietspad), heeft BrandweerQuest een verhandeling over paarden en hun begeleiders geschreven.
Paarden hebben een goed, te goed, geheugen voor angstige omstandigheden. Een plastic zak wapperend in de wind, een trekker en, uiteraard, de ligfietsachtigen. Paniek bij hun berijder, dan ook paniek bij het paard!
Als je wilt weten waar de, vaak haperende, remmen van een paard zitten, of welke signalen hun (paarden-)oren afgeven, dan is een bezoek aan paardenpraat noodzakelijk. Ook wij, de ligfietsrijder, hebben hierbij een schone taak!

Sinner Bike nieuws

  • De verhuizing van Sinner Bikes uit (stad) Groningen naar Stadskanaal vindt plaats op 1 augustus. Naar hetzelfde pand waar ook Drymer zit.
  • Nieuwe dealer in België is garage Bollen, voor al uw depannage, in Neerpelt.
  • Nieuwe spiegels met meer overzicht wat achter en, vooral, net naast u gebeurt, de 'dode hoek' (bolle spiegels, dus alles wordt verkleind weergegeven. Het duurt wel even voordat dit gewend is).
  • De prijs van de Aero-top is bekend. Deze top is ontworpen door Delta Hotel (Detlef), bekend van het Duitse VelomobilForum. In tegenstelling tot wat we eerder vermelden, past de schuimdeksel wonderwel onder deze top, zij het ietwat vervormt. Deze top geeft een beter zicht op wat zich net voor de velomobiel bevindt. Dit, naast minder last hebben van zijwindgevoeligheid. Een snelheidswinst wordt er echter niet mee behaald.
  • Twilwel rijdt in zijn e-Mango vanuit Germersheim (Spezi) terug naar Nederland. Ook off-road!

Jos

Waar is alleskunner Jos (ex-hoofdredacteur Ligfiets&, velomobielmonteur en ook verdienstelijk ligfietscoureur) nu mee bezig?

Fietstunnel A9

Het fietstunneltje uit het vrijdagbericht, van 5 april, is van de week geopend. Het fietstunneltje heeft de naam Tacitus gekregen.

Velomobiel.nl gebruikershandleidingen

Redactie

Reacties (2)

twilwel

Vandaag waait het eindelijk hard. Ik kan bevestigen dat de zijwindgevoeligheid door de Aero Top aanzienlijk minder is.

twilwel, 07 jun 2013 20:34

G

Mooi werk Jos, goed bezig. Heb je je toch gelijk aan het fijnste klusje gezet: het wikkelen van een vers stuurlintje.

G, 09 jun 2013 15:28