Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Recumbent world, sociaal ligfietsnetwerk van Azub

Gepubliceerd op 05 mei 2013 19:08, bijgewerkt op 05 mei 2013 19:12 (890 keer bekeken) 3Reacties

Azub wil een wereldwijde sociale netwerk voor de ligfietsgemeenschap opzetten

Honza Galla schreef ons:

Azub wil geen nieuwe ligfiets of trike lanceren, maar een sociaal netwerk.

In Tsjechië hebben we een internet web pagina waar elke eigenaar van een ligfiets zich kan laten inschrijven en daarmee zichtbaar wordt op een eenvoudige kaart. Het ziet er vrij bedaagd uit, maar het werkt goed en dankzij deze site zijn er vele vriendschappen ontstaan, die er zonder nauwelijks mogelijk waren. Het adres is: Pokryti

Wij van AZUB wilden zo'n web ook voor onze fietsers hebben. Een plek waar men een andere fietser kan vinden om zo samen te kunnen rijden. Als internationale sales manager kreeg ik een aantal e-mails in de stijl van: "Ik ben de eerste ligfietser in Griekenland" en ik weet net dat AZUB twee andere ligfietsen heeft verkocht. Er waren ook soortgelijke kwesties in de VS en Zweden. Maar waarom zouden we dit alleen voor AZUB rijders doen?

Dus hebben we besloten om een open platform te lanceren waar iedereen zich kan inschrijven en door een anderen benaderd kan worden. Momenteel is het nog een bètaversie waar nog veel kleine dingen aan moet gebeuren. Dit zal ons niet lukken als het niet gebruikt wordt. Dus, schrijf je in, geef ons feedback (er is daarvoor een knop) en geniet ervan om elkaar te vinden en samen te rijden.

AZUB Recumbent World

Het gaat niet alleen om het vinden fietsers in je buurt. Het kan ook werken als een soort van couchsurfing voor ligfietsers. Het ontmoeten van fietsers is voor mij altijd aangenaam en een ontmoeting met een ligfietsers een nog groter plezier.

Dit is een verhaal zonder nieten. We hopen dat u het idee omarmt. We proberen niet te verbergen dat deze webpagina afkomstig is van AZUB, en wij zullen het ook niet gaan gebruiken voor AZUB. Er is wel een klein logo zichtbaar aan de onderzijde van de pagina maar, laten we zeggen, dat het de kosten dekt om het web te maken en te onderhouden.

Schrijf je in bij: Recumbent world

Redactie

Reacties (3)

avatar

Hmmm.... conceptueel een mooi idee, maar een beetje tè open misschien? Wat met inbrekers die een bepaald rijwiel op het oog hebben... ? Mogelijks te ver gezocht, maar ik ga er toch wat voorzichtig mee zijn.

Ik heb met een gelijkaardig idee lopen spelen, maar laten varen vanwege bovenstaande redenen. Kan namelijk handig zijn voor trekkende liggers die onderweg een probleem hebben. Een site waar m'n kan aangeven of m'n bereid is 'gestrande' liggers te helpen (mechanisch/overnachting/route planning in regio/....)

dirkske, 06 mei 2013 18:49

Ligfietsger

Ja, ligfietsen zijn zo lekker snel verhandelbaar -;)

Je kunt er vast voor kiezen om je adres niet volledige bloot te geven.

Of je niet vroeg of laat een "leuke" AZUB aanbieding krijgt .....

Ligfietsger, 07 mei 2013 18:47

avatar

Vind het een leuke actie. En nuttig. Ben bijvoorbeeld al een tijdje op zoek naar ligfietsers in mijn omgeving. Dat zou op deze manier wat sneller kunnen gaan. Het open systeem is prettig. Natuurlijk moet je voorzichtig zijn. Daarom heb ik mijn adres gewijzigd. Ik woon nog steeds in dezelfde plaats maar wel 5 km verderop. Je kunt ook simpel de marker verplaatsen die je locatie aangeeft.

Ik zal de regionale ligfietsdiefstalstatistieken in de gaten houden.
Erikgh

erikgh, 07 mei 2013 18:53