Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 03 mei 2013 13:00, bijgewerkt op 06 mei 2013 08:56 (3061 keer bekeken) 0Reacties

Evoluerende tweewieler, kroonluchter, de Velostrada en de Via 44, regenjas voor de ligger, Velomobile City Challenge, Bart's delta, Spezi 2013

Evoluerende tweewieler

Op Indiegogo staat een ontwerp voor een hoge ligger waarvan het onderste deel gestroomlijnd is. Hierdoor is er ook plaats voor bagage.
Onze bron is Arnold.

Kroonluchter

Meer is er eigenlijk niet. Alleen een kroonluchter van fietsonderdelen.
Bron: Frank

De Velostrada en de Via 44

Deze beide snelfietsroutes tussen Leiden en Den Haag – de Velostrada en de Via 44 - worden op 15 mei rond 17.00 uur op een feestelijke en ludieke wijze geopend, door gedeputeerde Ingrid de Bondt en andere bestuurders uit de regio, op de Via 44 (de route langs de A44/N44) ter hoogte van het Valkenburgse Meer in Valkenburg (op de grens van Wassenaar, Katwijk en Leiden).
Voorafgaand aan de opening hebben geïnteresseerden de mogelijkheid deel te nemen aan een fietstocht van ongeveer 25 kilometer over beide routes. U ontvangt bij de start een routebeschrijving met een aantal quizvragen en een goodiebag, en maakt kans op leuke prijzen en kunt bij terugkomst een markt met informatie en aanbieders van fietsen en accessoires bezoeken. Vertrek is mogelijk tussen 15.00 en 15.30 uur vanaf het parkeerterrein van het Valkenburgse Meer, J. Pellenbargweg, Valkenburg. De deelnemers zijn tussen 16.00 en 16.45 weer terug. De winnaar(s) worden direct na de opening om 17.00 uur bekend gemaakt.

Regenjas voor de ligger

Deze luchtige jas (jas?) is open aan de achterkant en heeft een gele kleur, waardoor de jas in aanmerking komt voor het kopje veiligheid! Een opvallend ontwerp!

Velomobile City Challenge 2014

Een volledig verzorgde tour voor een honderdtal velomobielen van Amsterdam naar Barcelona! De start staat gepland op 21 juli (2014!) en eindigt op 1 augustus (12 dagen).
Dagelijks wordt zo'n 200 km afgelegd met in totaal meer dan 10.000 hoogtemeters.
In de komende maanden zal de routes in detail worden vastgelegd, zullen de campings worden uitgezocht en een budget voor de tour zal worden vastgelegd.
De website in opbouw, en Facebook.
Zie ook het bericht van Robert.

Bart's delta

Bart is blijkbaar een beetje uitgekeken op velomobielen, en maakt nu een eenpersoons, vouwbaar, vliegtuigje van, uiteraard, aluminium: de vliegende vleugel.
Bart? Bart - Alleweder - Verhees. Naar verluidt was Bart al eens met zijn Alleweder door de lucht gevlogen na een forse windvlaag.
Bron is de Liegende ligger.

Spezi 2013

Afgelopen weekend vond in Germersheim de achttiende editie van Spezi plaats. De weersomstandigheden waren niet zoals gewend. Je kan niet alles hebben.
Foto's en bewegende beelden
Mark
Iets meer dan 2 pagina's van Hanno
Troubadix
Velovision
Uitzending SWR
Mikael
Boots0815
Wim Schermer
Saint John: hal 1
Twilwel
Samen met Ymte, Andreas en Daniel naar Germersheim

Redactie

Reacties (0)