Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Verbeteringen Ligfiets.net

Gepubliceerd op 01 mei 2013 09:00 (686 keer bekeken) 4Reacties

De laatste tijd is er weer gewerkt aan diverse nieuwe onderdelen voor deze site. Deze verbeteringen zijn vandaag live gezet.

Om te beginnen is er gewerkt aan een betaalfunctionaliteit waardoor items op de site gekocht kunnen worden. Denk aan inschrijvingen voor evenementen, items op evenementen, wedstrijden, lidmaatschap, promotiemateriaal zoals T-shirts etc. De betaalmethode iDeal staat klaar om gebruikt te worden, ook paypal en creditcardbetalingen staan in de belangstelling, vooral voor buitenlandse bezoekers.
Vanwege de betaalmodule is het gebruikersmenu rechts nu veranderd in "Uw account" als er is ingelogd, en is er een item "Bestellingen" van lopende bestellingen.

Verder zijn er een aantal items van de oude site verhuisd naar de nieuwe site. Het betreft de FAQ (voorheen VVV, Veel Voorkomende Vragen), het woordenboek en het literatuuroverzicht.
Voor het literatuuroverzicht is er een wiki gemaakt, waar later ook andere naslagwerken geplaatst kunnen worden.

Naast deze functionaliteit zijn er zoals altijd weer wat bugfixes opgelost en ook aan de achterkant is er voor beheerders het een en ander verbeterd.

Redactie

Reacties (4)

GerardPoels

Fijn, goed te zien dat er aan gewerkt wordt :-)
Jammergenoeg kan ik op mijn Nexus 7 tablet met android 4.2.2 in de browser Chrome (versie 26.0.1410.58) de uitklap menu's niet kan bedienen. Kunnen jullie daar eens naar kijken? Dat is toch een standaard browser onder een veelgebruikt besturingssysteem...
De menu's klappen wel uit, maar klikken op een uitklap laadt toch altijd de bovenste (dus standaard keuze).

Groet,

Gerard Poels

GerardPoels, 01 mei 2013 18:16

bastiaan

Hoi Gerard,

Bedankt voor de melding.
Gek dat het niet werkt. Werkt bij jou het menu van http://www.velomobiel.nl/ en http://zoom.nl/ wel? Die zijn op dezelfde manier gemaakt.

Groeten, Bastiaan

bastiaan, 02 mei 2013 22:34

GerardPoels

Ha Bastiaan,
http://www.velomobiel.nl/ en http://zoom.nl/ werken beide (dus) niet. Is trouwens een veelvoorkomend probleem. Wordpress standaard uitklap menu's werken ook niet. (En net getest in Firefox op android: Werkt ook niet.)
Menu's op bijvoorbeeld tweakers.net werken prima.

In Chrome en safari op een iPhone onder ios 6.0.1 (en dus waarschijnlijk ook op een iPad) werken de menu's prima op deze sites prima.

Groet,

Gerard

GerardPoels, 03 mei 2013 02:01

uipko

Ik heb ook even gekeken met firefox op mijn android telefoon. Daar gaat het ook niet goed. Het probleem is dat je door op een menu item te klikken naar die pagina gaat. Tijdens het laden van die pagina zijn de andere links niet meer actief.

Het is een missing feature (tov iOS) in Android. Het werkt wel als je de link aanraakt (~1 sec) en dan een veeg beweging maakt. Die veeg beweging moet je dan maken voordat de browser popup zichtbaar wordt.

Als je de functionaliteit van iOS browser wilt namaken zal je voor Android het onClick gedrag van het top-level menu aan moeten passen. In plaats van naar een pagina gaan moet dit dan openklappen worden. Een tweede klik op de top-level link zou dan naar naar de bijbehorende pagina moeten gaan.

uipko, 05 mei 2013 18:56