Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Bijzondere tochten

Gepubliceerd op 17 april 2013 11:35, bijgewerkt op 17 april 2013 16:14 (920 keer bekeken) 0Reacties

Een rijder uit Belgie vertrekt naar de Noordkaap. En duizenden kilometers met de roeifiets door wereldreiziger Ralph Tuijn.

In een belgische krant verscheen een verhaal met foto van een bijzonder initiatief. Met de ligfiets naar de Noordkaap. Op zich heeft die Noordkaap blijkbaar op liggers een behoorlijke aantrekkingskracht, want in 2011 was het er volgens dit bericht op ligfiets.net zelfs behoorlijk druk!

In maart verscheen al het roeifietsnieuws met daarin de wereldreiziger Ralph Tuijn die met een roeifiets een lange tocht maakt. Via Twitter kwamen we op dit facebook bericht over het verloop van zijn tocht.

Vandaag verscheen het volgende persbericht van de bouwer van de roeifiets:
~ Persbericht ~

Oceaanroeier, avonturier en schrijver Ralph Tuin heeft er weer een prestatie bij gezet:
Hij heeft Australië '' overgestoken'' van Brisbane naar Perth per roeifiets.
Hij heeft dit traject van 4518 km in 26 dagen afgelegd, een enorm knappe prestatie vooral omdat hij dit solo deed, zonder enige begeleiding of verzorging.
Met een zeer basic uitrusting ( zie foto) heeft hij zich weten te redden; een mooi citaat van zijn verslag:

''Het was weer een heerlijk avontuur met bijzonder overnachting plekken. In dit verschrikkelijk dure land doe ik er alles aan om de overprized caravan parks en hotels te vermijden. Vooral veel slapen in de bush, maar daarnaast ook in een wasserette, kroeg, onder de luifel van een benzine station, op een golf course, in een caravan van de eigenaren van een caravan park, op de achterbank van een auto bij een rest area zodat ik mijn tent niet in de regen hoefde op te zetten, in een stadspark, in het Meckering earthquake memorial om weer aan de regen te ontsnappen en in een grote achtertuin in de stad Midland waar ik dacht dat ik mijn tent ongezien opgezet had totdat ik in de morgen gewekt werd met de vraag of ik mijn eieren gebakken of gepocheerd wilde hebben.''

Ralph heeft nu een kleine week '' vrij'' , dan vliegt hij naar de Cocos eilanden om zijn Indische oceaan oversteek te vervolgen in zijn speciaal geprepareerde roeiboot.
Als Ralph dit volbrengt is hij de eerste mens die alle oceanen is overgeroeid.

Het roeifietsen is Ralph goed bevallen, hij wil over een halfjaar Australië nog eens overdoen via de moeilijkere noordelijke route.
Daarna wil hij Afrika en zuid Amerika per roeifiets doorsteken zodat hij werkelijk rond de hele wereld geroeid is.
U kunt meer lezen over Ralph's fietstocht in Australië op www.rowingbike.com
Meer info over Ralph's roeitochten op www.ralphtuijn.nl

Ralph, veel succes en voor straks een behouden vaart!!

Derk Thijs

Redactie

Reacties (0)