Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 05 april 2013 13:00 (2349 keer bekeken) 3Reacties

Fietstunnel Rijksmuseum, fietstunnel A9, nog meer fietstunnels, sneller zonder moeite, Ligfietsopstapdag, trike met beschermende kooi, verhuur tandem, tijdrit Nijeveen stopt

Fietstunnel Rijksmuseum

De directeur van het Rijksmuseum (open 13 april) had de fietstunnel (half mei open) liever niet gehad omdat 'het bezoekende publiek niet samen gaat met de fietsers'! Het is wachten op de 'eerste fietsdode'… (aldus een tafelheer in de DWDD).
Ook het onbevangen verhaal, dat Ruud Gullit als 'Ambassadeur van het Rijksmuseum' een tijdje geleden mocht vertellen, dat er door de Fietsersbond en de Amsterdamse (!) fietsers vertraging (gastheer afgelopen donderdag weer: 'het heeft een hoop tijd gescheeld') ontstond, is op zich niet waar. Dat ging meer over toestemmingen voor de bouw, na de zoveelste overschrijding van het budget (gebeurt anders nooit).
Alle opmerkingen werden gedaan in DWDD, vrijwel zonder tegengas van haar gastheer.
Maar toch mooi dat de directie en de Fietsersbond elkaar in evenwicht houden. Want zeg nou zelf, vanuit het, openbare, restaurant heb je een fraai uitzicht op langsrijdende fietsers (en wandelaars) in de passage, en vanaf de fiets een fraaie, nieuwsgierig makende, inkijk! Waar vindt je dit elders?
'Craquelé schilderijen' (hier wel in National Gallery of Art).
Het staat buiten kijf, het Rijksmuseum is werkelijk schitterend (geworden)! Mogen er ook weer muziekorkestjes in de onderdoorgang spelen?

Fietstunnel A9

'Archeologisch onderzoek' heeft de fietstunnel onder de A9 na veertig jaar weer zichtbaar gemaakt.
Deze 'blinde tunnel' was tijdens de aanleg van de A9 (jaren '70 !) al gemaakt, maar verdween onder het zand, en werd in de omgeving, Velsen, Velserbroek, Spaarnwoude, bijna mythisch: het CRM-tunneltje.

Nog meer fietstunnels

Herbert Tiemens Fietstunnels en kruisingen. Een overzicht van voorbeelden van fietstunnels en kruisingen in Nederland.
Bron: LML.

Sneller, fietsen, zonder moeite

Bij Velotariër wordt uit de doeken gedaan hoe je zonder al te veel moeite, stuur lager en zadel hoger zetten, minder last hebt van de luchtweerstand. De aerodynamische houding van een ligfietser wordt hier weer duidelijk gemist.
Zoiets zal de Vogelvrije Fietser niet gebeuren…
Zie ook ons volgende onderwerp!

Ligfietsopstapdag

Voor wie een ligfiets of velomobiel (nog gestroomlijnder) wil uitproberen, start komende zondag vanaf twaalf uur, de Ligfietsopstapdagen, de eerste in Assen. En de week erop in Breda! Zie de advertentie hiernaast!
Ook is zadelpijn een keuze!

Trike met beschermende kooi

Als een velomobiel te gesloten is, kan een trike met een beschermende kooi uitgerust worden, zoals bij dit ontwerp.

Verhuur tandem

TomTomTandem verhuurt in Haarlem tandems (Hase Pino).
Gevonden via de Wereldfietser
En natuurlijk niet alleen daar. Ook de fabrikanten van ligfietsen, zoals Nazca, verhuurt tandems!
Wat ons op het volgende brengt:

Tijdrit Nijeveen stopt

Door het nieuwe bestuur van het Wielercomité Nijeveen is besloten vanaf dit jaar meer aandacht te geven aan het jeugdwielrennen.
Hierdoor komt er helaas een einde aan de Nazca tijdrit!

Redactie

Reacties (3)

avatar

Hoi Theo, begon veelbelovend maar 'je vindt' idd maar 'vind je'. Niet zo gek ook want net als 'je loopt' maar 'loop je'.
Mvg Mick

MichielAdriaan, 05 apr 2013 17:18

NoStress

Thuis gekomen na een heerlijk rit over de hei, lees ik hier wat al een tijdje in de lucht hangt.
Het versterkte mijn teleurstelling alleen maar.
De tijdrit van Nijeveen is nu definitief gesloten voor ligfietsers.
Weer een evenement wat toegeeft aan zijn vooroordelen tegen ligfietsers.
Zo jammer, zo vreselijk jammer.
Wisseling van het bestuur is altijd een makkelijk excuus een nieuw beleid in te voeren. 'We gaan meer aandacht aan de jeugd besteden.' (lees: Die een normale fiets hebben) Dus Liggers mogen niet meer meedoen.

Een einde aan een heerlijke traditie van een ontspannen weekeind rondhangen op de boerenkamping 'Kolderveen'. De gastvrije ontvangst bij Henk & Monique van NASCA. De relaxte sfeer bij de start en vooral de finish. Een gezamenlijk duik in de vijver daar om het zweet eraf te weken. De race was soms bloedsnel, maar ook wel eens link tussen de landbouwtrekkers door.
Ook de zekerheid dat Oscar met gepaste trots de rode lantaarn voerde. Die mag hij nu dus uitblazen en de geblokte vlag viel voor ons allemaal voor de laatste keer vorig jaar.

NoStress, 05 apr 2013 21:56

avatar

De jeugdcategorie gaat aanstaande zaterdag in Nijeveen niet door wegens te weinig belangstelling. Misschien kunnen de ligfietsers nu alsnog meedoen door zich massaal aan te melden voor de tijdrit op info(at)wielercomitenijeveen.nl

paschouten, 23 jul 2013 20:03