Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 29 maart 2013 13:00, bijgewerkt op 29 maart 2013 22:59 (1935 keer bekeken) 5Reacties

Toerkap wasemvrij, horkerig type, het is (ligfiets-)koers, ligfietsen en amateurradio, opening snelfietsroute Nijmegen-Beuningen, moonbuggy race, 24 uur Karting GP te Hongkong, zoekertje

Toerkap wasemvrij

Omdat nog steeds te koud is, voor de tijd van het jaar, bewasemt het vizier nogal snel omdat je deze nog graag zoveel mogelijk dichthoudt. Je kan natuurlijk wel wat afwasmiddel op het vizier strijken. Er zullen vast nog wel meer middeltjes zijn of een zogenaamde deflector gebruiken.
Het kan ook zonder: gebruik een snorkel!
Bron is BROL

Horkerig type

Je hebt er niets aan, ze passeren je, blijven je net voor en er is geen zinnig woord mee te wisselen: de eenzaat.
En toch, en toch hebben ze iets heiligs: een aureool. Let maar eens goed op!
Onze bron is Quemo.

Het is (ligfiets-)koers

Op Velominati, wat 'het is koers' betekent staan de ethische regels voor de racefietser (zie ook het vrijdagbericht onder het kopje: opmerkelijk).
Lighans heeft ze, net zo humoristisch, omgezet voor de ligfietsers: De “ethische” regels van de ligfietser! Samen met ene Maarten S.

Ehm, SIS uit het hier bovenstaande artikel staat voor Schaduw Inhaal Syndroom, of het zou SVS moeten zijn: Schaduw Voorblijf Syndroom. Maar voor ons huidige onderwerp staat de S voor Scooter. Het blijft verwarrend! Voor wat andere verkortingen.

Ligfietsen en amateurradio

Een opmerkelijke combinatie van hobby's, Koos met een TerraTrike samen met een 5 Watt accugestuurde amateurradio: QRP.
Koos is niet de enige! In Nederland rijdt Rob met een Rainbow Lyra.
De atmosferische omstandigheden moeten wel uitzonderlijk zijn dat Koos en Rob contact met elkaar krijgen met de QRP! Misschien met veel QRO's?!
Weer nieuwe verkortingen:
QRP (overgaan op lager zendvermogen)? QRP (ja)! (Q = Question, R = Reply, P = Pipe down?)
QRO (overgaan op hoger zendvermogen)? QRO (ja)! (O = Out loud?)
Over and out!

Opening snelfietsroute Nijmegen-Beuningen

Op zondag 7 april is, naast het BakfietsTreffen 2013, ook de officiële opening van de snelfietsroute Nijmegen-Beuningen.
Om 13.00 uur komen genodigden en 'een bonte stoet fietsers' bijeen voor het kantoor van de Stadsregio Arnhem Nijmegen op het Stationsplein in Nijmegen. In optocht gaat het dan naar het Honig complex aan het Waalfront (Waalbanddijk 20) waar de opening plaatsvindt. De bestuurders rijden op een 'fietsbus' voor 8 personen.
Na de opening gaat het gezelschap door naar het BakfietsTreffen en de Open Dag van de Vasim voor een 'borrel'. Dit is 200 m verderop. Hopelijk zijn er ook veel ligfietsers en velomobilisten aanwezig bij de opening.

Moonbuggy race

Wie eind april in Alabama is, kan kijken naar de driedaagse Great Moonbuggy Race bij Nasa. Over een parcours met diverse uitdagende onderdelen.
Met foto's van het afgelopen jaar.

24 uur Karting GP te Hongkong

Daarna (na Alabama) doorreizen naar Hongkong voor de 24 uur pedaalaangedreven karting race, begin mei. In deze video uit 2008 is te zien hoe dat er uit kan zien.
Bron is BROL

Zoekertje

Voor een interview in Plus Magazine (het tijdschrift voor vijftigplussers) is freelance journalist Deborah Ligtenberg, voor een special over fietsen, op zoek naar een man (boven de 50, bij voorkeur een 60-er) die vele kilometers aflegt op een ligfiets (de tweewieler, geen velomobiel). Zij wil graag met hem praten over de passie voor deze fietssport.
Het interview gebeurt telefonisch en duurt ongeveer een half uur. De tekst mag vóór publicatie worden gelezen en uiteraard wordt onze vereniging genoemd. Bij het verhaal komt een foto, deze wordt gemaakt door een fotograaf die door de redactie wordt ingeschakeld. Hiervoor komt de fotogtraaf naar de persoon, die geïnterviewd is, toe.

De deadline van Deborah is 8 april! Telefoon: 06 ########. De gegadigde is gevonden!Een geweldig en vooral een behaaglijk Paastreffen, toertocht en andere treffens, gewenst namens Ligfiets.net, bovendien een prettige Paas!

Weer tijdens paastreffen

Weer tijdens het Paastreffen

Redactie

Reacties (5)

avatar

Leuk dat artikel van Koos over die Amerikaanse amateur op zijn Terra Trike!

De Q-codes zijn geen afkortingen, en eigenlijk uitsluitend bedoeld voor radio morsetelegrafie. (QNH?: wat is de atmosferische druk op uw locatie?)

Rijdend gebruik ik een Icom IC-E92D VHF/UHF.
Afgelopen winter (nu ja, afgelopen) heb ik daarbij een setje samengesteld voor HF (kortegolf)
Dit zit dan in de Radical Design fietstas:
Yaesu FT-817 5Watt alleskunner.
Emtech ZM-2 Antennetuner.
Palm Radio Mini paddle ("Iambic" seinsleuteltje)
Antenne is een "inverted-V" die omhoog blijft door een soort hengel van 10 meter.

Gelukkig bestaan hier geen medicijnen tegen.

P.S. Veel plezier met het Paastreffen!
Rob, PA3CNT

pa3cnt, 29 mrt 2013 13:52, bewerkt op 29 mrt 2013 14:27

nvanderwal

Ik dacht toch echt dat de Q de afk. was van het Quest inhaal syndroom........ Kan dat nu ook in morse?

nvanderwal, 29 mrt 2013 22:10

khoos

Rob PA3CNT: misschien moeten we eens afspreken om bij een ligfiets-evenement wat verbindingen te maken! Ik begin nu met wat rijden met een VHF/UHF FM porto bij me.

khoos, 05 apr 2013 14:58

avatar

Hallo Koos,

Verder "off-line"? Ik maak veel verbindingen, dus geen bezwaar. Gefeliciteerd met je registratie!
Contact: mijn call "at" amsat.org

73 ES HOPE TO CUL
LigfietsRob, PA3CNT

pa3cnt, 06 apr 2013 22:40