Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Volledig vernieuwde Fietsersbond Routeplanner

Gepubliceerd op 28 maart 2013 15:06, bijgewerkt op 28 maart 2013 15:23 (726 keer bekeken) 1Reacties

Op donderdag 28 maart is de volledig vernieuwde Fietsersbond Routeplanner openbaar gemaakt, welke ook geschikt is voor tablets en smartphones!

Gebruiksvriendelijker
De nieuwe versie van de fietsrouteplanner, al sinds 2005 (!), is gebruiksvriendelijker.
Zoals een simpeler zoekscherm. En een fietsroute plannen vanaf je huidige locatie.

De planner is geschikt voor tablets en smartphones!
Geen Flash meer, maar HTML5 (oké, expertgeneuzel, maar dit geeft, ongemerkt, enorm veel voordelen, red.). Plus een aangepaste versie voor kleine beeldschermen (zoals smartphones of tablets). De fietsrouteplanner is dus vanaf nu overal en altijd onderweg te gebruiken!

Extra mogelijkheden
Zoals een fietsrondje plannen met een vooraf gekozen lengte. Je kan de geplande fietsroutes opslaan onder je eigen account. Bovendien routes delen via Twitter en Facebook. Maar ook de mogelijkheid om te kiezen uit een aanbod van kant-en-klare fietsroutes.

Fietsersbond Routeplanner

Vergelijking oud en nieuw

Mooiere kaarten
Met frisse nieuwe kleuren, andere typografie en symbolen. Kijk hiernaast maar. Veel gedetailleerder: een grote vooruitgang!

Maar ook…
De mogelijkheid om o.a. de bewegwijzerde routes te plannen en te fietsen. De ingevoerde routes kan men voortaan ook zien. Overigens zijn alleen de routes die compleet zijn, zichtbaar. De anderen zullen in de loop van het jaar, als ze compleet zijn, beschikbaar komen.

De planner is weer voorzien van de juiste vaartijden voor pontjes, pontveren en aquabussen!

Het einde van de vernieuwingen is volgens projectleider Bas Hendriksen nog lang niet in zicht: "Eigenlijk kun je wel zeggen dat we nu pas beginnen met de vernieuwing van de Routeplanner. Nog dit voorjaar kun je de planner ook makkelijk op je mobiele telefoon gebruiken, en na de zomer kunnen we ook apps voor Android en iOS aanbieden. Uiteindelijk kun je de Fietsersbond Routeplanner ook onderweg overal en altijd gebruiken."

Werkt alles in één keer?
Eventuele probleempjes zijn hier te vinden.

Routetype fiets

Eh… Het bij de tijd zijn van de fietsrouteplanner komt niet vanzelf, hiervoor zijn vrijwilligers nodig! En, natuurlijk ook, lid zijn van de Fietserbond!
Zodat je met een, bijvoorbeeld een smartphone (!), gebruik kan maken van deze fantastische planner (daarvoor hoef je trouwens geen lid te zijn, maar wie wil dit niet zijn?).
Met, wat je maar wilt, een korte, snelle of een recreatieve route. Of een autoluwe.
En altijd met de laatst bekende gegevens (elke nacht geüpdatet)!

Je kunt met de smartphone en de fietsrouteplanner naar het Paastreffen afreizen!

Met dank aan de Fietsersbond voor de info!

Redactie

Reacties (1)

uipko

Kom net terug van de lancering van de nieuwe planner. De mobiele versie is er nog niet! Wellicht dat de huidige versie het min of meer doet maar de mobiele versie wordt nog hard aan gewerkt.

uipko, 28 mrt 2013 20:32