Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Roeifiets nieuwtjes

Gepubliceerd op 25 maart 2013 20:36, bijgewerkt op 25 maart 2013 20:37 (721 keer bekeken) 0Reacties

Tochten, wedstrijden, nieuwe onderdelen, en diversen voor roeifietsers

Evenementen

Roeifietstoertocht op de Veluwe
Op 8 juni 2013 is er een roeifietstoertocht op de Veluwe. Start en finish zijn te Hoog Soeren bij Roelof en Lies de Jong.
De tocht wordt georganiseerd door Roelof en Marloes Dries. De tocht is ± 80 km met mogelijkheid van een afkorting als dat iets te ver is.
Net als enkele jaren terug wordt er een lunch en diner bij verzorgd. Meer info vind je binnenkort op: RowingBike.

EK Roeifietsen (laatste keer?)
Op 14 en 15 september 2013 is het alweer 15e EK Roeifietsen op Neeltje Jans!

Het is de laatste keer dat we het EK Roeifietsen organiseren, dus het zou leuk zijn als er een grote opkomst is en we er weer een groot roeifietsfestijn van kunnen maken zowel voor tour roeifietsers als wedstrijdroetsers.
Het is (voorlopig) je laatste kans om op een EK Roeifietsen te schitteren, dus komt allen!!
Net als eerdere jaren verblijven we op Bungalowpark de Banjaard van sponsor Roompot Vakanties.
Ook dit jaar hebben zich al enkele jonge roeitalenten aangemeld voor een gratis "huur"roeifiets. Het belooft weer een gezellig en sportief evenement te worden met een gemêleerd deelnemersveld.

Meer info vind je binnenkort op RowingBike.

Roeifiets cadeau

In 2008 meldde de toen 18 jarige student en roeier Menno van Blitterswijk zich aan voor zo'n gratis ''huur''roeifiets. Menno werd in een sterk deelnemersveld meteen 7e! Het was duidelijk dat we met roeitalent te maken hadden. In 2009, 2011 en 2012 won Menno het EK roeifietsen. Menno had in 2009 en 2011 nog felle concurrentie; tot op de laatste sprint had hij nog verslagen kunnen worden. Afgelopen jaar was Menno een klasse apart en won alle onderdelen van het EK met overmacht, iets wat nog nooit een andere Europees Kampioen roeifietsen gelukt was.
Op een- soms oude - geleende roeifiets werd Menno steeds weer kampioen. Reden voor Roompot Vakanties en Thijs Industrial Designs om daar eens verandering in te brengen en student Menno gezamenlijk een mooie nieuwe Carbon Roeifiets cadeau te doen. Deze werd op het Nationaal Roeicongres 26 januari 2013 overhandigd aan plaatsvervangers Ronald Florijn en Niels van Steenis (beiden uit de Olympisch gouden Holland 8). Zij namen waar voor Menno die helaas in een hopeloze treinvertraging terecht was gekomen.

Nieuwe roeifiets spulletjes

Spiegel voor op de bel
Er is nu een handige bolle spiegel beschikbaar om op de bel te monteren, precies de goede plaats voor een spiegel op de roeifiets.
Zie RowingBike. De bel en/of spiegel is te bestellen op RowingBike.

Nog lichter verzet
Voor de Revolver Roeifiets is nu ook een nog grotere Ø 250 mm Snek beschikbaar; de zeer grote Snek geeft een nog lichter verzet.
Na uitgebreid testen komt er wel een 'nadeeltje' naar voren van de grotere Snek: er moet, ook tijdens de terughaalslag, meer massa teruggehaald worden, daarvoor moet het elastiek behoorlijk strak staan. Er is maar een kleine marge binnen de spanning van het elastiek waarin alles goed functioneert. Die marge van de spanning is bij een kleine Snek veel groter. De afstelling vergt dus meer aandacht, maar met de instructievideo's op RowingBike moet dat lukken. De levensduur van het elastiek is iets korter bij de 250 mm Snek omdat het elastiek altijd zeer strak moet staan en er tijdens de terughaalslag harder aan getrokken moet worden.
Je kunt de Ø 250 mm Snek gebruiken met dezelfde kabellengtes als de Ø 220 mm Snek.
De Snek is te bestellen op RowingBike.
Ook voor de Carbon Tandem is nu een grotere Ø 220 mm Snek verkrijgbaar.

Extreem roeifietsen

Oceaanroeier en avonturier Ralph Tuin is momenteel met een Carbon THYS 209 roeifiets onderweg in Australië. Hij wil het continent van oost naar west (± 4.500 km) doorroetsen in een week of vier. Daarna stapt hij weer in zijn speciale oceaanroeiboot die nu op de Cocos eilanden ligt.
De poging van Ralph om de Indische Oceaan over te roeien is daar vorig jaar gestrand omdat het orkaanseizoen begon. Enkele weken terug was daar nog een fraaie documentaire over op Discovery Channel.
Als Ralph het laatste stuk naar Afrika ook volbrengt dan is hij de eerste mens die ooit alle oceanen over geroeid heeft; een wel heel bijzondere prestatie!
Ralph heeft het voornemen om na Australië ook nog Afrika en Zuid Amerika per roeifiets te doorkruisen; dan heeft hij echt de hele wereld rond geroeid.
Je kunt meer lezen over Ralph op Ralph Tuijn of google hem even dan komt er van alles boven.

Alpe d'HuZes

Roeier en roeifietser Thijs de Neeve bereidt zich voor op het jaarlijkse Alpe d'HuZes evenement ten bate van de kankerbestrijding op 6 juni.
Thijs, die zelf genezen is van Hodgkin, gaat voor zes beklimmingen op één dag, een loodzware opgave.
Het klimmen is op de roeifiets gewoon anderhalf keer zo zwaar dan op een racefiets. Ik denk dat zijn streven gelijk staat aan 7 tot 8 keer de Alpe d'Huez omhoog met de racefiets. Ik neem mijn petje voor hem af en steun hem graag!!!

Zo, nu nog goed weer en dan kunnen we weer eens lekker gaan roetsen!!!!

Met vriendelijke groet,

Derk Thijs

Illustratie samengesteld uit foto's van RowingBike

Redactie

Reacties (0)