Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 22 februari 2013 13:00, bijgewerkt op 22 oktober 2013 16:26 (2756 keer bekeken) 2Reacties

Harlem Shake, vouwcaravan achter velomobiel, houten velomobieldakje, eerste LML-mail, Mango sneller, roeifietsen, fietsstad Groningen in 2005

Harlem Shake

Het was natuurlijk niet te vermijden, er valt niet aan te ontsnappen, de hype van dit moment: de Harlem Shake, hier uitgevoerd door het S&T HPV team.
Hans had zich de ondankbare taak toegewezen om deze op te sporen. Gelukkig houden ze zich aan de afspraak, het filmpje is 30 seconden lang.

Het HPT (TU) Delft team kon niet achter blijven.

Vouwcaravan achter velomobiel

Occupyer Eugene, ook wel Edward, hangt achter zijn Alleweder een vierwielige vouwcaravan met een houten frame, afgewerkt met zeildoek én isolatiemateriaal. Voor vlottere verplaatsing kan alles in een tweewieler gestopt.

Houten velomobieldakje

We blijven nog even bij hout: geïnspireerd op het Flevobikedakje heeft Terry een dakje gemaakt die bij zijn velomobiel past.
We hadden al eens eerder aandacht besteed aan Terry's werk.

Eerste LML-mail

Nostalgie, het eerste mailtje (maandag 22 april 1996) verzonden op de Ligfiets Mailing List aan NVHPV op de dds (De Digitale Stad).
Gevonden op Twitter (door de afzender van dat mailtje)

Mango sneller?

Rudolf heeft, in eigen beheer, aerodynamische profielen gemaakt die er voor zorgen dat de luchtstroom bij de open voorwielkasten zich beter gedraagt. Voorwaarde is wel dat er dunne bandjes gebruikt worden (voor het 'aansluiten' van de profielen).

À propos: de aero-top van de Mango staat inmiddels in de lijst van opties bij Sinner Bikes. De prijs die genoemd wordt, is bij aankoop van een nieuwe Mango. Houd daarnaast ook rekening met arbeidsloon (bij een wat oudere Mango).

Roeifietsen

Jan heeft een filmpje gevonden met allerlei soorten roeifietsen.

Fietsstad Groningen in 2005

In een Noorse documentaire, Døden Bak Styret (Dood als gevolg van het bestuur), uit 2005 wordt zo'n 7 minuten aandacht besteed aan Groningen (en daarnaast aan het Noorse Bergen). Voor de makers van toen was Groningen dé ideale fietsstad.
Groningen start op 14:55 en eindigt op 22:40.
Bron is Groninganus (= hij die van Groningen komt).
Opmerking: in Firefox 19.0 start de film niet, wij hadden meer succes met Internet Explorer. Ook het Noors zijn wij niet machtig, maar de uitleg in het Engels is beter te volgen. Euh, geen ligfietser gezien.

Redactie

Reacties (2)

bastiaan

Helaas is de vouwcaravan alweer verwijderd van youtube.

bastiaan, 22 feb 2013 13:55

TeJayLigFts

Jammer, dan de andere geplaatst.

TeJayLigFts, 22 feb 2013 16:20