Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Opening FabLab Dronten

Gepubliceerd op 19 februari 2013 22:40, bijgewerkt op 19 februari 2013 22:40 (723 keer bekeken) 0Reacties

Op 2 maart wordt het “FabLab” in Dronten geopend. Eén van de speerpunten van het “FabLab Dronten” is HPV mobiliteit op het land en op het water.

Het “FabLab Dronten” is een laagdrempelige voorziening in Dronten, waar burgers, ondernemers, studenten en kunstenaars hun ideeën of concepten letterlijk tastbaar kunnen maken. Het FabLab beschikt namelijk over moderne, digitaal aangestuurde machines waarmee ontwerpen vertaald kunnen worden van computerbestanden naar 2D-of 3D-modellen.

FabLab Dronten maakt deel uit van een wereldwijd netwerk van FabLabs, die met elkaar samenwerken in het uitwisselen en opbouwen van kennis. Elk FabLab heeft een eigen identiteit, het FabLab Dronten richt zich op HPV mobiliteit op land en water.

Op 2 maart 2013 zal het FabLab in Dronten worden geopend, hierbij zijn ligfietsers en velomobilisten van harte uitgenodigd.

Programma

13.30 uur Ontvangst.

14.00 uur Een warm welkom door Peter Krol, mede-initiatiefnemer FabLab Flevoland.

Inleidingen door

  • Aat de Jonge, burgemeester gemeente Dronten en
  • Wim van de Weg, hoofd Onderzoek & Ontwikkeling bij CAH Vilentum.


14.20 uur Ondertekening intentieverklaring FabLab Dronten.

Samen met de besturen van Stichting FabLab Flevoland, CAH Vilentum, Ichthus College Dronten, Stichting Codenz, Stichting Vrienden van het Leonardo Onderwijs Dronten, Gemeente Dronten, Technocentrum, Syntens, FlevoMeer Bibliotheek het OMFL en vele vrijwilligers willen wij de intentieverklaring ondertekenen.

Aansluitend officiële opening door Aat de Jonge.

14.30 uur Bezichtiging FabLab Dronten, demonstraties en workshop onder het genot van een hapje en drankje.

Adres

Drieslag 1, 8251 JZ, Dronten

De realisering van FabLab Dronten is mede mogelijk gemaakt door het CAH Vilentum, Ichthus College Dronten, Stichting Codenz, Stichting Vrienden van het Leonardo Onderwijs Dronten , de Gemeente Dronten, het Technocentrum, Syntens, FlevoMeer Bibliotheek, OMFL en diverse particuliere vrijwilligers.

Redactie

Reacties (0)