Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Fietsforum over fietssnelwegen

Gepubliceerd op 18 februari 2013 13:40, bijgewerkt op 18 februari 2013 13:43 (490 keer bekeken) 0Reacties

Er zijn snelwegen voor auto's waarbij vlot doorgereden kan worden, binnensteden vermeden worden. Een fietser wil ook wel zo'n comfortabele verbinding. Is dat haalbaar? Zijn er al geen fietspaden genoeg?

De meeste fietsers kennen de autosnelwegen wel. Van Tilburg naar Amsterdam, kwestie van de juiste combinatie A-wegen kiezen (A58 / A2) en je komt er op je gemak. Geen binnensteden te doorkruisen. Gewoon lekker op dezelfde snelheid doorrijden. Van Tilburg naar Waalwijk is een makkie en gaat binnenkort nog verder verbeterd worden. Naar Vught is het iets minder makkelijk, maar als er geen files staan zeer goed te doen…

Waarom is er voor de fietser die iets verder weg wil niet zo'n comfortabele verbinding, een snelfietsroute, met weinig oponthoud en goed asfalt om over heen te zoeven? Zijn er voorbeelden in Nederland of is dit slechts een leuke droom van fietsfanaten? Hoe zou zo'n verbinding er in onze regio uit moeten zien? Welke steden en dorpen verbind je met elkaar? Is het haalbaar of niet? En ook: liggen er eigenlijk niet al genoeg fietspaden?

Het FietsForum Tilburg gaat het u uitleggen op 28 februari aanstaande en zal laten zien dat een snelfietsroute creëren eigenlijk niet zo moeilijk hoeft te zijn. Wist u dat er eigenlijk al een hele mooie potentiële (snel)fietsroute ligt naar Waalwijk (in feite zelfs twee!)? Ware het niet dat de kwaliteit en het comfort op bepaalde stukken allerberoerdst is.
Het FietsForum zal deze avond ook het startsein geven voor een langlopend onderzoek om te bekijken welke fietsroutes in onze wijde omgeving aan elkaar geknoopt kunnen worden tot een netwerk van Fietssnelwegen. Uiteraard met Tilburg als Hart van Brabant.

Waar en wanneer?
Donderdag 28 februari 2013 in Café Boulevard, op de hoek van de Noordstraat en de Spoorlaan in Tilburg. We starten om 20.00 uur, maar de zaal is open vanaf 19.30 uur.
Café Boulevard ligt op loopafstand (3 minuten) vanaf het Centraal Station.

Wie komen er?
Sprekers zijn Wim Bot (lobbyist Fietsersbond, over de meerwaarde van fietssnelwegen), Toon Zijlstra (lid Fietsforum, over onze regionale visie), Pieter Goossens (over de ervaringen met snelfietsroutes Eindhoven – Helmond en Eindhoven – Valkenswaard).

Wat nog meer?
Het geheel wordt muzikaal omlijst door een fietsend duo en van een humoristische kant toegelicht door Tilburgs eigen (semi)profrenner Jace van de Ven.

Aanmelding
Deelname is kosteloos en aanmelding wordt op prijs gesteld. Mail: Theo Smeele (ook voor info).

Redactie

Reacties (0)