Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Verbeteringen Ligfiets.net

Gepubliceerd op 29 januari 2013 20:40, bijgewerkt op 29 januari 2013 20:43 (431 keer bekeken) 6Reacties

Een aantal verbeteringen zijn de laatste tijd doorgevoerd aan Ligfiets.net. De volgorde van reacties onder artikelen zijn nu chronologisch, en er is veel tijd gestopt in het weer up-to-date brengen van het accessoire- en fietsenoverzicht en het bedrijvenoverzicht.

Het accessoireoverzicht is uitgebreid en verbeterd. De rubriek banden is flink op de schop gegaan en is uitgebreid met de nieuwste relevante banden, en is nu logischer ingedeeld. Ook zijn er nieuwe categorieën toegevoegd zoals GPS/navigatie, Stroomlijn en racekappen en velomobielonderdelen.

Ook aan het bedrijvengedeelte is flink gewerkt en is nu weer helemaal actueel.

Qua functionaliteit is er een kleine maar belangrijke wijziging doorgevoerd in hoe de reacties onder artikelen getoond worden. Deze zijn nu chronologisch, dus de nieuwste reacties staan onderaan. Dit geldt ook voor de ervaringen onder accessoires of fietsen.
Verder is er ook aan de achterkant het een en ander aan verbeteringen doorgevoerd zodat de site voor de redactie beter te beheren is.

Redactie

Reacties (6)

marcel82

vandaar geen vrijdag bericht

marcel82, 29 jan 2013 21:10

Ligfietsger

Tsja uhh, Theo zat even met een defecte computer ..... geen computer, geen vrijdag bericht ;-)

Ligfietsger, 29 jan 2013 21:27

NoStress

Heel mooi dat er een uitbreiding voor stroomlijnen e.d. is, maar is dat naar aanleiding van vragen? Het is duidelijk de Velomobiel Onderdelenkappen het meeste in gebruik zijn maar om elk individueel onderdeel ervan te benoemen?
Daarintegen staat de QSX kap er juist weer niet bij....
Ik mis nog een andere belangrijke speler in dat segment: De Sinnerkap! Ook in diverse uitvoeringen verkrijgbaar.
Daarnaast is de 'oerkap' van Velomobiel.nl ook nog in omloop maar ook Alligt heeft een overkapping in het sortiment. Er bestaat zelfs een Leiba deelbare kap die ook past op een Mango.

Dan kan je nog discussiëren in hoeverre geïntegreerde kappen op andere merken velomobielen als Leitra, Cab-bike en WAW apart vermeld moeten worden.
Er is zeker meer aanbod dan de nu genoemde kappen en stroomlijnen.

Kortom ik zou het iets summierder houden tot er meer vraag en behoefte is naar differentiatie binnen een leverancier. Temeer er al een mogelijkheid bestaat bij VelomobielOnderdelen.nl elk onderdeel te reviewen. Zover ik kan nagaan wordt daar nauwelijks of niet gebruik van gemaakt.

NoStress, 30 jan 2013 10:54

Ligfietsger

Daar kan ik wel even op reageren Theo, ik ben zelf (nog) geen velomobilist ... ik moet het doen met de info die ik kan vinden, de Sinner Tourkap heb ik net toegevoegd !

Alligt is met nieuwe kappen bezig voor de A8, A9 en Sunrider ... zet ik er wel op als die klaar zijn en weer bij Alligt binnen zijn.

Merk specifieke kappen vind ik niet zo interessant ...... (wij hebben niet de illusie dat de info ooit compleet is).

Dat stroomlijnen en velomobiel onderdelen, die zwaar onderbelicht waren op ligfiets.net, nu vnl. van een leverancier afkomen, heeft alles te maken met het feit dat toevallig Wim Schermer veel van deze onderdelen beschikbaar heeft gemaakt, al kunnen/zullen daar zeker ook andere leveranciers een plekje krijgen.

Over de review mogelijkheid bij producten op webshops, kan ik kort zijn, meestal gekleurde en nutteloze info, van mensen die blij zijn met het zojuist gekochte product, op Ligfiets.net gaat het vaak/meestal over ervaringen in de praktijk, veelzeggender !

Grtz., Ligfietsger@ld

Ligfietsger, 30 jan 2013 19:22, bewerkt op 30 jan 2013 20:22

NoStress

Zonder je (vrijwillige) inzet in twijfel te trekken (alle bewondering hiervoor) heb je hiermee mijn vraag, of beter mijn vermoeden zoniet: Vrees, duidelijk beantwoord.

De toevoegingen komt dus niet voort uit behoefte in de markt, maar persoonlijke interesse. In principe niets mis mee.
Maar bij gebrek aan ervaring en/of kennis in de materie wordt het wel balanceren op het slappe koord.
Ook je stellingname dat reviews bij producten van webshops zuigen, vind ik wat kort door de bocht. Er zit mogelijk een kern van waarheid in, maar reviews hier zijn net zo gekleurd of eenzijdig, maar dit ter beoordeling aan de lezer en niet de redacteur naar mijn inzicht.

De voorzet die ik maakte voor ander kappen en van andere fabrikanten was bedoeld ter discussie en prikkeling. Ik heb me daar afgelopen zomer in verdiept en stond verbaast hoeveel en divers het op de markt is.
Je bent niet geïnteresseerd in merk specifieke kappen, Waar valt de Velomobiel Quest onder? Bijna alle kappen zijn gemodelleerd naar producten van Velomobiel.nl en m.n de Quest.......;-)
Moet een los vizier van 1 leverancier (sorry Wim) apart benoemd worden? Terwijl een volledige kap (in zeer beperkte oplage of voor beperkte doelgroep) onbenoemd blijft omdat de redacteur het niet interessant vind?
Dat is nogal een willekeur.
Als er al aandacht besteed wordt aan een product, dan liefst zo breed en volledige mogelijk zonder uitsluiting vooraf.
Ontbreekt de kennis? Begin er niet aan tenzij er specifiek vraag naar een product is om te reviewen. Wat heb je aan een lijst producten die niemand reviewed? Is dat niet het hele idee achter de productbesprekingen?

Ik heb in het verleden diverse ligfiets producten willen reviewen maar ontbraken (toen) op de lijst. Ook na verzoeken kwam deze er helaas niet. (onderbemannng?) Ik ben er mee gestopt. Ook merkte ik dat er producten met een review van mij recentelijk zijn verwijderd wegens 'incourantie'. Ik twijfel daar zeer aan of dat een zinvolle actie was. Het is een collectief aan ervaringen. Of die nu uit 2013 of 1995 komen. Ze blijven altijd waardeval als naslagwerk.

Maar wees niet bevreesd door deze harde kritiek. Trek er lering uit zou ik zeggen.
Ik raadpleeg deze lijst regelmatig en verwijs Newbies ernaar. Dus zeker nuttig werk wat je doet. Maar denk niet te veel op persoonlijke noot maar breed belang en met gevoel voor history. et is niet jou lijst, maar de lijst van de ligfietswereld.
Als je ten minste gevoelig bent voor mijn ongevraagd advies.

NoStress, 31 jan 2013 12:34

Ligfietsger

Advies is altijd welkom Theo, ik kies geen merken en trek ook geen merken voor, zodra mij meer kappen bekend zijn plaats ik die meteen, over de vraag of een kap die alleen geschikt is voor bijvb. de WAW of de EVO-K, net zo interessant is als een kap die op een aantal merken past .......

Je wilt niet weten hoeveel producten ik heb geplaatst omdat iemand het vroeg, vervolgens niet gevolgd door een review van de verzoeker ..... nou ja zeg !

Jouw reviews zijn niet verwijderd, wij gooien niets weg, maar als een product niet meer wordt geproduceerd of inmiddels ook niet meer verkocht wordt, zetten we zo'n product op niet actueel, ze komen dan automatisch in oud, incl. de daarbij horende reviews, die dus altijd nog te vinden zijn.

Waar ik me het meest aan "erger" zijn reviews die NERGENS over gaan, zoals "gisteren gekocht, vandaag op mijn fiets gezet, ze rijden heerlijk, maar over lek rijden kan ik nog niets zeggen, want ik heb er pas 50 km op gereden" of " volgende maand komt er een nieuwe versie van" en zo kan ik er nog wel een stuk of tig noemen.....

Kom trouwens maar op met die lijst van je, ik plaats ze zo ....

Ligfietsger, 01 feb 2013 19:06