Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Laatste kans om contributie te betalen

Gepubliceerd op 21 januari 2013 23:07, bijgewerkt op 22 januari 2013 08:40 (1025 keer bekeken) 16Reacties

Een aantal mensen heeft nog steeds geen contributie voor 2012 betaald, ondanks diverse herinneringen. Royement dreigt voor hen.

Als vereniging zijn we zuinig op onze leden en we gaan ver om ze
binnenboord te houden. Maar er zijn ook grenzen. Alle leden hebben in
2012, zoals altijd, een acceptgiro gekregen om hun contributie mee te
betalen. Ook zijn formulieren meegestuurd waarmee automatisch betaald
kan worden. Dat scheelt vergeten en is voor de verwerking veel
handiger.
Een groot deel van de NVHPV leden laat er geen gras over groeien en
heeft vlot de contributie betaald, of een machtiging afgegeven. Een
ander deel deed dit alsnog na de eerste herinnering.

Helaas is er een groep hardnekkige nog-niet-betalers. Dezen hebben nog
een mail of brief gehad én zijn allemaal gebeld.
De laatsten van hen die nog niet betaald hebben, hebben tot uiterlijk
31 januari 2013 om te zorgen dat hun contributie van € 21,50 is
betaald op rekening 49.16.787 tnv NVHPV, ovv Contributie 2012.

Royement bij niet betalen

Zij die op 31 januari 2013 nog steeds niet hebben betaald zullen
geroyeerd worden als lid van de NVHPV.

Nooit meer te laat

Er is een eenvoudige manier om te zorgen dat je nooit te laat bent met
je contributie en dat is door het afgeven van een machtiging tot
automatische incasso. Dat kan door een mail te sturen aan de
penningmeester met daarin aangegeven:
- naam
- adres
- bankrekening waar de contributie van afgeschreven kan worden
- de vermelding: Machtiging voor het innen contributie NVHPV

----
Toegevoegde links
- Meer over de NVHPV
- Lid worden kan met dit oude formulier

Redactie

Reacties (16)

ligfries

Even voor de duidelijkheid:
- de acceptgiro is met Ligfiets& nr 2, dus in april 2012 gestuurd aan iedereen die op dat moment lid was.
- ben je niet recent (december/januari) gebeld omtrent achterstallige contributie? Dan is er helemaal niets aan de hand!

ligfries, 22 jan 2013 11:09

hannekehovens

ik vind het in iedergeval heel netjes dat alle wanbetalers zijn gebeld. Als je dan nog niet betaald lijkt me het royement ook op zijn plaats.

hannekehovens, 22 jan 2013 13:40

Ligfietsger

Ik zag het al gebeuren dat ik binnenkort geroyeerd zou worden, maar het gaat over leden die TWEEDUIZENDTWAALF nog niet hebben betaald !

Ligfietsger, 22 jan 2013 16:11

avatar

Ik zou het eigenlijk prettiger vinden als ik Ligfiets& online zou kunnen lezen ipv een papieren versie. Dat scheelt bos, portokosten en bergruimte. Is er niet een handige IT'er onder jullie die dat voor elkaar kan boxen?

MichielAdriaan, 22 jan 2013 20:31

mars

Even voor de duidelijkheid:
- in april 2012 heb ik, en meer mensen met mij, geen acceptgiro ontvangen met de Ligfiets&
- in de eerste herinnering (en dus enige oproep tot betaling) die ik van het bestuur ontving in december werd al geschermd met royement

Een hand in eigen boezem steken zou het bestuur in dit geval zeker niet misstaan in plaats van op deze manier te communiceren met de leden van de vereniging.

mars, 22 jan 2013 21:19

avatar

Alles leuk met die automatische incasso, maar als de penningmeester zijn administratie niet op orde heeft lijkt me het ZEER onverstandig een automatische incasso af te geven. Begrijpt de penningmeester inmiddels hoe automatische incasso werkt?

Milan, 22 jan 2013 21:51

RodePioneer

Als je machtiging afgeeft is dat nog steeds geen garantie dat alles goed gaat. Dan schrijven ze helaas het verkeerde bedrag af. Daarna werd er gebeld waarom ik nog niet volledig betaald heb. Ook daarin lijken dus dingen niet goed te gaan

Met dat in het achterhoofd vind ik een dreig-artikel op ligfiets.net wel een beetje straf.

RodePioneer, 23 jan 2013 11:56, bewerkt op 23 jan 2013 11:58

avatar

Het is bezopen dat de vereniging hun eigen administratie niet op orde hebben. Vorig jaar hebben ze speciaal voor de NTFU leden een schrijven uit gestuurd om eerder te betalen omdat NTFU eerder de lidgelden wil hebben. Dat ze daarna met een eigen acceptgiro komen is prima. Maar om dan vorige week gebeld te worden met bericht dat NTFU je uitschrijft omdat NVHPV het lidgeld niet had overgemaakt en mij nog eens als wanbetaler uit te maken vind ik toch wel heel kwalijk.

Penningmeester heeft duidelijk z'n werk niet goed gedaan. De kascommissie zal hier bij de controle ook op moeten letten. Kennelijk ook niet gebeurd. Lijkt mij toch erg vreemd dat zo'n vereniging dit nu niet op orde heeft. Ik denk zelf dat van de "wanbetalers" er wellicht maar een paar minder dan 10% echt niet betaald heeft.

Toch maar eens kijken naar motie van wantrouwen richting bestuur...

, 23 jan 2013 12:00

NoStress

Er is meer aan de hand, dat is duidelijk. Deels sluit ik mij aan bij de vorige schrijver. Om als wanbetaler aangemerkt te worden vind ik wat ver gaan.
Sterker nog ik heb aan het verzoek voldaan van de Penningmeester eerder te over te maken (eind maart) en niet de acceptgiro af te wachten. (ik heb mijn lidmaatschapkaart van de NTFU gekregen) maar achteraf bleek geen overmaking binnen gekregen te zijn. Blijkt een foutief postnr te zijn geweest. Dit had ik niet gecontroleerd op mijn afschriften. Het bedrag kwam terug.Ik heb daarna geen herinnering van de NVHPV ontvangen.
Tijdens Cyclevision heb ik een machtiging voor automatische afschrijving getekend op verzoek van de.....secretaris(?).
Vorige week kreeg ik pas een telefoontje (niet de penningmeester) dat ik niet betaald had......sorry geen kwade opzet van mij, maar wel erg laat om daar nu nog aan te gaan werken en en gelijk als wanbetaler te typeren en royering te dreigen. Heb netjes alsnog het bedrag overgemaakt, maar zou bijna uit mijzelf het lidmaatschap willen opzeggen. De penningmeester zit er duidelijk niet boven op. Als er tenminste een penningmeester mee bezig is vraag ik mij af.

NoStress, 23 jan 2013 20:52, bewerkt op 23 jan 2013 20:54

MaartenSneep

Ik heb wel een automatische incasso lopen. Die afschrijving kwam pas in december. Ik vond dat zo laat, dat ik nog gecontroleerd heb of het inderdaad geen dubbele afschrijving was (dat bleek niet het geval). Waar ik vervolgens niet meer op gelet heb, is of het bedrag juist was, en dus ben ik gebeld. Daarna het verschil meteen overgemaakt.

Als je het automatiseert, doe het dan goed. Ik wil jullie best werk uit handen nemen, maar als je het zo verknoeid, dan staat het paard stevig achter de wagen, en de meesten weten hier hoe goed paarden en ligfietsen samengaan.

Het bestuur weet ook dat zaken minder soepel zijn verlopen dan gewenst. Met die kennis past naar mijn mening een andere toon.

MaartenSneep, 23 jan 2013 23:17

Ligfietsger

Het lijkt mij "handig" als er een nieuw jaar van activiteiten voor de deur staat, om aan het begin van het jaar die eenentwintigenhalve euro te incasseren van vijtienhonderd leden .....

Ligfietsger, 24 jan 2013 06:36

avatar

Dag Kees,

Ik had me al gestoord aan de toon van het artikel in ligfiets& van de nieuwe penningmeester. En nu staat voorop ligfiets.net weer de kop "wanbetaler". Helemaal niet nodig om zo negatief naar buiten te treden. Je zegt zelf al deze personen benaderd te hebben, denk je dat ze na post en telefoon alsnog betalen omdat het op de site genoemd wordt? Investeer liever in een administatiesyseem, dan hoeft niet meer te kosten dan 10 "geredde" leden. Groeten, Ymte

ymte, 24 jan 2013 08:27

G

Goh, zou het werkelijk zo eenvoudig zijn om de vereniging te machtigen de contributie van een ander te incasseren?

Dan heb ik wel zo weinig vertrouwen in de waterdichtheid van dit systeem dat ik niet denk dat mijn eigen machtiging lang van kracht blijft.

G, 24 jan 2013 11:19

bastiaan

Je kan altijd rommelen met incasso's (zoals foute rekeningnummers opgeven), dat is de zwakte van het systeem. Het is houdbaar omdat (en zolang) je te alle tijde onterechte incasso's kan storneren. Houd je rekening dus in de gaten!

bastiaan, 24 jan 2013 13:53

NoStress

Mag deze 'wanbetaler' eens voorstellen de administratie eerst eens grondig door te nemen? Deze pagina bevat inmiddels heel veel onrecht en ongerechtigheden die beter niet buiten aan de lijn gehangen kan worden.
Ik blijk wel degelijk betaald te hebben via zo'n 'makkelijke' machtiging die pas in december 2012(!) is afgeschreven.
Na het telefoontje meende ik mijn 'achterstand' te hebben gladgestreken, blijk ik nu dus dubbel te hebben betaald. Dank daarvoor. What's next?

NoStress, 26 jan 2013 09:35

nvanderwal

Het is niet de bedoeling te gaan pingpongen, maar uit de reacties lees ik dat de boekhouding bij de NVHPV beter kan, en dat een goede communicatie ook in het belang van de vereniging is. De gene die het bericht naar buiten brengt moet er op kunnen vertrouwen dat dit bericht klopt en dat dus de boekhouding op orde is. Dit laatste blijkt nu niet zo te zijn en dat is schadelijk voor de vereniging. Met excuus voor alle inspanning, maar boekhouden is een vak van zorgvuldigheid. Een boekhouding moet kloppen en er zijn manieren om dit te checken.

nvanderwal, 26 jan 2013 10:47