Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 18 januari 2013 13:00 (2542 keer bekeken) 4Reacties

Bakfietstreffen, ligfietsopstapdagen, impressie van de nocturne, lange fietstochten 4, Ventisit, goed voorbeeld…, te stil onderweg, Ligfiets.net uitgebreid met navigatie, rode Flevobike Greenmachine gestolen

Bakfietstreffen

Op zondag 7 april wordt het Tweede Nijmeegse BakfietsTreffen georganiseerd op de Open Dag van Cultuurspinnerij de Vasim. Het zou ook leuk zijn als er ook cargoligfietsen of cargovelomobielen aanwezig zouden zijn. Flevotrike en Brox? Ligfietsen en velomobielen met een trailer?

Opstapdagen 2013

Ligfietsopstapdagen

De ligfietsopstapdagen zijn bekend. De eerste is ook al op zondag 7 april, en wel te Assen.

Impressie van de nocturne

Liggende fietser heeft een blog geschreven over de belevenissen in het duistere Zeeuws-Vlaanderen. Er is ook een video te bewonderen. Ons bericht hierover.

Lange fietstochten 4

Eerdere afleveringen zijn te vinden in de vrijdagberichten: deel 1, deel 2, deel 3.

Ventisit

Ventisit produceert niet alleen maar kussens voor ligfietsen, maar ook voor horecatoepassingen, terras- en tuinmeubels, rolstoelen, motoren en auto's. Ook zijn er verbeteringen aan het product gedaan: bevestiging met klittenband, een extra coating (antisliplaag): PU-rubber. Door deze laag ligt de kussen steviger, maar ook vormvaster.
Vanaf begin dit jaar worden alle kussens standaard met deze coating geleverd, maar zijn ook zonder (coating en/of klittenband) leverbaar (voor wie dit zou willen).
Aldus de nieuwsbrief van Ventisit.

Goed voorbeeld…

… doet goed volgen. In de fietsenstalling.

Te stil onderweg?

Dan zijn de mini luidsprekers X-mini van XMI misschien wat voor je. Klein van formaat, maar groot in geluid. Er is ook een speciale houder verkrijgbaar voor montage op de fiets, de X-mini BLIX.

Ligfiets.net uitgebreid met navigatie

Op ons onvolprezen site heeft Ligfietsger de accessoires afdeling uitgebreid met gps-ontvangers, met de diverse Garmin's en Bryton. Daarnaast is er ook een item met de Open Fiets Map Benelux en de Garmin BeNeLux Cycle Map.
Aan jullie een verzoek om commentaar, positief dan wel negatief, bij de producten te zetten.

Rode Flevobike Greenmachine onderstuur gestolen

In Gent is in de bewaakte fietsenstalling een rode Flevobike Greenmachine met onderstuur gestolen. Zie ook het forum van de Gentse Liggers.

Vacature

Wie een baan zoekt in de ligfietswereld moet hier zeker een kijkje nemen.

Redactie

Reacties (4)

haak

Te stil onderweg: ik kan het me haast niet voorstellen. Tegenwoordig moet alles met geluid gepaard gaan. Als er maar even een stilte dreigt zetten we muziek aan: in de auto, op het werk en nu ook op de fiets.... Nee 't mag van mij wel stil blijven. Rustig genieten van een fietstocht.

haak, 18 jan 2013 17:23

avatar

Muziek onderweg, eventueel een audioboek, geen probleem, graag zelfs. Maar waarom moet iedereen daarvan 'meegenieten'
Koptelefoons zijn toch niet echt een nieuw fenomeen.
Dat iets verkrijgbaar is voor een fiets wil niet per se zeggen dat het hier geadverteerd hoeft te worden (tenzij er voor betaald wordt natuurlijk)

thijsvk, 18 jan 2013 20:26

ssj3gohan

Pff, wat een saaie mensen hier. Meer lawaai is altijd beter! Koptelefoons zijn voor mietjes, échte velomobielen hebben een dikke geluidsinstallatie.

ssj3gohan, 19 jan 2013 16:44

nvanderwal

Ik kan me helemaal vinden in de opmerking dat echte velomobielen een geluidsinstallatie hebben. Ik heb grote boxen ingebouwd achter de zitting van mijn Quest. En de boxen staan naar achteren gericht, zodat ik voordeel heb van de voortstuwende werking van de geluidstrilling. Daarnaast heb ik een geluidsschakeling ingebouwd, zodat je bij het wegfietsen altijd het geluid van een wegspurtende auto hoort. Kun je de scooterraars achter me vreemd zien kijken met een blik van: "Kan dat ook?"

nvanderwal, 20 jan 2013 08:33