Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Investeringsaftrek voor bedrijven

Gepubliceerd op 13 januari 2013 18:29, bijgewerkt op 13 januari 2013 23:25 (1338 keer bekeken) 14Reacties

Milieu-investeringsaftrek en willekeurige afschrijving milieu-investeringen 2013

Investeringsaftrek voor bedrijven

Jos Sluijsmans wijst ons op de 'milieu-investeringsaftrek en willekeurige afschrijving milieu-investeringen 2013'.

We citeren:
Investeringen waarvan de code begint met: een F of G, behorende tot categorie I van de milieu-investeringsaftrek, komen voor 36% van het investeringsbedrag in aanmerking voor een investeringsaftrek;
* een A of D, behorende tot categorie II van de milieu-investeringsaftrek, komen voor 27% van het investeringsbedrag in aanmerking voor investeringsaftrek;
* een B of E, behorende tot categorie III van de milieu-investeringsaftrek, komen voor 13,5% van het investeringsbedrag in aanmerking voor investeringsaftrek;
* een A, B, C of F komen in aanmerking voor 75% willekeurige afschrijving milieu-investeringen.

F 5069 Fiets met overkapping en trapondersteuning
a. bestemd voor: het vervoer van personen of goederen over de openbare weg of op bedrijfsterreinen in de open lucht met een fiets, die is voorzien van elektrische trapondersteuning, die is voorzien van een carrosserie of overkapping van niet-flexibel materiaal, die ten minste de berijder overdekt, en waarbij de elektrische energie is opgeslagen in één of meer lithiumhoudende accu's,
b. bestaande uit: fiets met overkapping en trapondersteuning, (eventueel) oplaadstation, (eventueel) een extra lithiumhoudende wisselaccu, (eventueel) een vast aan het voertuig verbonden zonnepaneel.

Wij lezen, bevooroordeeld als wij zijn: 'een elektrisch ondersteunde velomobiel'!

Redactie

Reacties (14)

avatar

Staats niet in over de grootte of dat deze moet functioneren. Dus 1,5 volt motortje, voorzien van tandwiel meenemen in de trapauto voor de ondersteuning.

PGAKaagman, 13 jan 2013 19:50

avatar

Goede ontwikkeling! Wiens lobby werk is dat?

pieterhollebrandse, 14 jan 2013 11:17

hebbes

Oproep: wie durft een discussie met een belastinginspecteur aan te gaan voor een fiets met overkapping en voorzien van lithium accu, waarbij de trapondersteuning bestaat uit een krentebol of bidon sportvoeding?

hebbes, 14 jan 2013 12:19

JosSluijsmans

Op zich is deze regeling niet nieuw. Het is goed hem nog eens onder de aandacht te brengen, omdat er inmiddels verschillende velomobielen met trapondersteuning leverbaar en/of in ontwikkeling zijn. 36% en 75% investeringsaftrek is best interessant.
@Pieter Ik vermoed dat de ontwikkeling van de Mitka/Drymer ten grondslag ligt aan de omschrijving.
Met extra lobbywerk is wellicht ook een 'gewone' velomobiel zonder vaste overkapping in deze regeling te vatten!

JosSluijsmans, 14 jan 2013 16:38

G

Dus hierna mag de onondersteunde VM volgen, dan de open VM en dat mag ook een tweewieler zijn, en dan elke andere fiets?

Ik vind het een beetje de wereld achterstevoren, het vervoermiddel wat het meest op een auto lijkt een stimulans willen geven.

Nog even los van de hopeloos achterhaalde regelgeving mbt ebikes.

G, 14 jan 2013 19:25

JosSluijsmans

Welcome in real life G.
De wereld ís achterstevoren en op z'n kop.

JosSluijsmans, 15 jan 2013 11:53

twilwel

Kijk nou. Je kan zelfs een zonnepaneel er in op nemen, lol. Zot natuurlijk dat je met een niet ondersteunde velomobiel iets moet bedenken om eronder te vallen.

twilwel, 15 jan 2013 15:18

G

Ah, vandaar. Dank u.

ik begrijp recht-zo-ie-gaat dat vm'z zonder volledige kap niet onder de regeling vallen? of zou de berijder ook tenminste voor een deel overdekt mogen zijn? ik zie namelijk en ineens weer mogelijkheden.

G, 15 jan 2013 16:05

nvanderwal

Het is er nog niet, maar volgens mij is het zo dat als je een kapje in kan klikken op de rol-bar achter je hoofd, je dan voldoet aan de regels voor investerings-aftrek. Als het kapje een stevig skelet heeft wordt je hoofd gelijk beschermd bij omvallen tegen asfaltexceem, of tegen takken die van voren komen.

nvanderwal, 16 jan 2013 08:35

avatar

Wij hadden zelfs een Nederlandse klant die een eWAW wou bestellen voor de M.I.A. om er later de motor uit te gooien. Een dolk door mijn hart.

Overigens kennen we in Belgie 120% investeringsaftrek voor zowel mensaangedreven als hybride velomobielen en fietsen.

Groet, Brecht, Fietser.be

brechtix, 22 jan 2013 08:33

avatar

een ongetwijfeld domme vraag maar wat betekend dit dan voor mij als particulier?

h2o, 22 jan 2013 14:07

nvanderwal

Geen domme vraag, maar als particulier heb je hier niks aan. Je kan pas gebruik maken van investeringsaftrek als de fiets zakelijk is. Ik ben zelf zzp-er, dus mijn Quest is zakelijk :-) Als ik ooit een nieuwe koop, dan zal ik kijken naar de regels die er dan voor aftrek zijn.

nvanderwal, 22 jan 2013 15:42

avatar

dank u!

h2o, 22 jan 2013 19:28

nvanderwal

Toch nog een aanvulling: ik ben niet in loondienst, maar misschien staan er argumenten tussen om je baas te overtuigen dat je een velomobiel als bedrijfsfiets wil. Erg handig is aansluitend dat op de zijkanten ruim voldoende mogelijkheid voor reclame of een bedrijfsnaam is.

nvanderwal, 22 jan 2013 21:01