Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 28 december 2012 13:00, bijgewerkt op 29 december 2012 07:57 (1739 keer bekeken) 1Reacties

Eindejaarsbericht

Er is afgelopen week niet al teveel gebeurd dat vermeldenswaardig is. Eerst eens kijken wat er hier veranderd is.

De accessoireafdeling is helemaal op de schop gegaan en is, voor zover te overzien is, helemaal bij de tijd! Niet alleen dat, maar ook uitgebreid is met fietscomputers (en navigatie). Met dank aan Gerald, die er veel vrije tijd in gestoken heeft.

Dan was er een hele mooie nieuwkomer dit jaar: de tandem de Nazca Quetzal.
Ook interessant is het bouwpakket van Noomad die van, bijvoorbeeld, een ligfiets een, open, kanteltrike maakt. Dit leverde Mick weer inspiratie op om dit op zijn eigen fiets te monteren (het oudste verhaal staat onderaan!).

Wat zal er komend jaar nieuwigheden komen? Nieuwe modellen ligfietsen, een ietwat gewijzigd uiterlijk van een velomobiel of zelfs nieuwe types zoals de gestroomlijnde kanteltrike Velo Tilt (ook hier het oudste verhaal onderaan)? We zullen moeten afwachten!

Op sportief gebied was er genoeg te doen aan de zomercompetitie en wintercompetitie (teveel voor een link), of EK-roeifietsen. En anders wel in Battle Mountain. Niet alles heeft gebracht waarop gehoopt was, maar dat daagt iedereen weer uit voor komende wedstrijden.

Aangenaam waren natuurlijk het paastreffen en herfsttreffen.

Dankzij de tomeloze inzet van onze vrijwilligers en de welwillend medewerking van het Midland Circuit is Cycle Vision dit jaar, figuurlijk, niet in het water gevallen! Dit vanwege het plotselinge, voor ons althans, failliet van het favoriete terrein van FlevonIce. Komend jaar op…?

Voor de technici en theoretici onder ons was er afgelopen jaar het Velomobile Seminar in Dronten, met een afsluitende velomobielentocht.

Een teleurstelling was dat velomobielen niet meer mee mogen doen met de Fietselfstedentocht. Maar daar kan een hele mooie andersoortige tocht uitkomen, waar ook velomobielen mee kunnen doen.

De NVHPV heeft een nieuw logo.

En dan lijkt het blad Ligfiets& ineens Velomobiel& te heten… Een echte hoax?

Er is vast nog meer gebeurt dit jaar. Zoek onze site daar nog maar eens op na!

We zijn er nog niet helemaal, op deze laatste vrijdag van het jaar. Vandaag de 200 van Boekelo. Morgen rijden mogelijk zo'n 150 mensen of meer (!) de Oliebollentocht. En natuurlijk, niet te vergeten, de Appelflappentocht!

Wat nabranders:

Eindejaarsoffensief van justitie?

Vernieuwde website

Ook Ligfietsshop Tempelman heeft haar website grondig verbouwd.Alle lezers: een sportief en prettig 2013 gewenst, namens Ligfiets.net!

Redactie

Reacties (1)

avatar

Leuk dat ik ook eens in het voetlicht kom Theo!
Jammer dat ik de OBT niet zal bijwonen want de kettingtransmissie vd Limit werkt nu tamelijk betrouwbaar. Maar naar Zwolle zonder regenkap, richtingaanwijzers, goede voorlamp en een nog geopende (secundaire-) kettingkast...Veel plezier daar-o!
Mvg Mick

MichielAdriaan, 28 dec 2012 17:43