Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Fietsattributen

Gepubliceerd op 13 december 2012 21:23, bijgewerkt op 13 december 2012 21:28 (1499 keer bekeken) 3Reacties

Diverse attributen voor de fiets

  • De carbon tunnel, voetensteun, in de velomobiel is gevoelig voor slijten door schuren (zand, zool). Niet leuk, niet mooi. Wim Schermer heeft matjes aangebracht op de kwetsbare tunnel. Bijkomend voordeel is dat de voetensteun stroever is geworden, en dat de, vochtige, schoen niet meer zo snel wegglijdt.
  • De toer-/racekap van een Mango past minder goed op Quest XS. Bij Sinner Bikes is nu een passende versie verkrijgbaar.
  • Waar laat je de mobiele telefoon? BROL meldt dat BiKase een fraai tasje in het assortiment heeft. Het enige dat ze er op tegen hebben, is dat de gebruikte smartphone een groter display heeft dan het raampje.
  • Sigma heeft een lampje te koop dat in de hoogste stand 900 lumen licht geeft: de Powerled Evo K. Is o.a. te monteren op stuur of helm.

Redactie

Reacties (3)

haak

Ik heb de voorganger van de Powerled Evo K, de Powerled Black Pro. Het grote nadeel van deze types is de vorm van de lichtbundel: rond. Daarmee is de lamp niet bruikbaar op de openbare weg. Zeker op een VM waar de lamp relatief laag gemonteerd wordt en dus hoger afgesteld moet worden, om de weg over enige afstand te verlichten, verblindt de lichtbundel. Gelukkig laat Sigma op haar website de lichtbundel duidelijk zien.

haak, 14 dec 2012 10:24

walter

De firma Sigma verkoopt hier vermoedelijk een heel duur stickertje. Op Deal Extreme is deze lamp in diverse variante te koop voor een fractie van de prijs.

walter, 14 dec 2012 17:51

GerritBoudewijn

Ook een aan te raden attribuut is het remlicht. Te koop bij de ANWB. Zie http://bocycle.blogspot.nl/2012/05/fietsremlichttest.html voor een test van dit fietsremachterlicht.

GerritBoudewijn, 15 dec 2012 12:17, bewerkt op 15 dec 2012 12:20