Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 30 november 2012 13:00, bijgewerkt op 06 december 2012 13:00 (2889 keer bekeken) 4Reacties

Aangeklede Amerikaanse ligfiets, hoefgetrappel, niet zichtbaar in het donker, velobike, zonvoeding, TerraTrike trike, Yehuda Moon is terug, velomobiel gelanceerd

Aangeklede Amerikaanse ligfiets

Waarschijnlijk is er vanwege de huidige economische crisis nu een aangeklede Amerikaanse ligfiets volgens een model uit de jaren vijftig (toen was het ook crisistijd). Dus, compleet met een vin (we gingen toen de ruimte in, een stijldesign toentertijd: de raketvin).
Bron: BrandweerQuest op Twitter

Hoefgetrappel

Nu je fiets uitrusten met het geluid van hoefgetrappel. Misschien dat de paarden dan niet meer zo schichtig reageren. Gemechaniseerde coco-nut geleend van Monty Python's Holy Grail handwerk?
Wel banden gebruiken met een stevig profiel!
Bron: BROL

Niet zichtbaar in het donker. Hoezo?

Een WAW uitgevoerd met allerlei verlichtingsornamenten.

Velobike

In 1944 gebruikte de luchtmacht deze gestroomlijnde en gemotoriseerde velomobielachtige belly tank scooter op hun basis. Het casco komt waarschijnlijk van een afwerpbare tank of droptank (= belly tank).
Bron: BROL

Zonvoeding

Niet alleen maakt David Hembrow gebruik van een flexibel zonnepaneel om zijn accu te voeden. Rob Hague gebruikt het Powerfilm zonnepaneel.
Bron: BROL

TerraTrike trike

TerraTrike heeft een trike met dikke banden voor ruw terrein: de Fat Tire Rambler. Er zijn ook enige video's: video 1 en video 2.
Op Facebook is meer te vinden.

Yehuda Moon is terug

Al bijna weer een jaar, terwijl wij vorig jaar melden dat deze gestopt was. We zijn er attent op gemaakt door de verschijning van een velomobiel in de strip.
Gevonden bij Wim.

Velomobiel gelanceerd

De velomobiel is ruimtewaardig bevonden door de Fietsersbond Zwolle. De lancering gebeurde m.b.v. de kamelenbult (dubbele snelheidsdrempel).

Redactie

Reacties (4)

Ligfietsger

Zag ik daar niet Wim G. een vreugde sprongetje maken met zijn velomobiel.... ik vind trouwens dat deze dubbele bulten in Zwolle wel mee vallen, maar rond de Rottemeren op het fietspad ligt nog iets veel ergers ..... een soort van dubbele kuilen, als je daar met een velomobiel doorheen klapt .... is ie meteen total loss !

Ligfietsger, 30 nov 2012 14:45

avatar

Leuk detail van die Rottemeren drempels, met de racefiets kan je er gewoon met 35-40km/h overheen rollen.

De Kamikaze konijntjes die daar rond dartelen werken trouwens wel snelheidsvertragend.....

bowi, 30 nov 2012 16:06

nvanderwal

Tuurlijk vallen die bulten wel mee. Die zijn er om het fietsen leuker te maken. Het zelfde geld voor richels, paaltjes, bochten, gaten in de weg en andere plezierigheden. Fietsers zijn nu eenmaal veel gewend.

nvanderwal, 30 nov 2012 19:21

MaartenSneep

De trotify doet het prima op gladde banden. Het wieltje heeft een excentrische rand, waardoor de hoefjes ook op een gladde band netjes geluid maken.

MaartenSneep, 30 nov 2012 23:49