Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Banden? Banden!

Gepubliceerd op 15 november 2012 12:50, bijgewerkt op 15 november 2012 12:55 (1287 keer bekeken) 0Reacties

Banden op onze site, banden getest bij Wim Schermer

Banden op onze site

Het zal inmiddels wel opgevallen zijn, dat we bij accessoires de banden sectie helemaal bij de tijd hebben gebracht, dankzij de tomeloze inzet van onze vrijwilligers (waaronder: ligfietsger). Hierdoor zijn wel niet meer verkrijgbare banden verbannen naar 'oud'.
De banden zijn gesorteerd op de omgekeerde ETRTO/E.T.R.T.O., d.w.z. eerst de velgmaat (bijvoorbeeld: 406), dan de breedte (bijvoorbeeld: 35), dus: 406-35 (volgens ETRTO: 35-406). Dit moet het zoeken vergemakkelijken.
Ook kleine handigheidjes, zoals de maat (wielomtrek) voor de fietscomputer wordt vermeld (afwijkingen door velgbreedte of druk worden buiten beschouwing gelaten!). Of wat dacht je van de aanbevolen binnenbandmaat?
Niet alle soorten banden worden behandeld, bijvoorbeeld de velgmaat 622. Ten eerste zijn er van dat type band teveel van, ten tweede is daar veel over te vinden op het internet, en ten derde zijn er nog niet veel ligfietsen met deze band (maar wel in toenemende aantallen).

Aangezien gebruikerservaringen cruciaal zijn, vragen we deze ervaringen als reactie te plaatsen!

Banden getest bij Wim Schermer

Van de week staat op de blog van Wim Schermer de bandentest uitgevoerd met de pendel. Mooi vergelijkingsmateriaal!
Ook blijkt maar eens dat de fabrikant de band blijft ontwikkelen. Een band welke het ene jaar matig is, kan het jaar daarop veel beter zijn (sneller, langere levensduur). Het omgekeerde zou ook wel eens kunnen gebeuren.
Lees ook eens wat een binnenband voor een band doet (dezelfde Schwalbe Ultremo ZX met de SV6 of de dunnere SV6a)!

Redactie

Reacties (0)