Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijwilligers in gesprek

Gepubliceerd op 06 november 2012 10:01, bijgewerkt op 06 november 2012 10:01 (429 keer bekeken) 0Reacties

Afgelopen zaterdag is een groep vrijwilligers van de NVHPV, waaronder het bestuur, bijeen geweest in Haastrecht. Uitgebreid is gesproken over wat er te doen is en hoe je keuzes kunt en moet maken.

Onderstaand bericht is ook te lezen op het verse blog van NVHPV voorzitter Kees van Malssen: nvhpv.blogspot.nl

Ligfietsvereniging In Beweging!
Leven in de brouwerij!
Ligfietsen is al heel leuk, maar kan nog veel leuker. Dat is een van de vele dingen waar de ligfietsvereniging aan werkt. Maar hoe zien mensen wat er binnen je vereniging gebeurt? Waarom je lid zou willen, nee moéten worden? Dat was een van de dingen die naar voren kwam tijdens de kaderdag die onze ligfietsvereniging gisteren hield. Op uitnodiging van het bestuur waren vrijwilligers naar Haastrecht gekomen om elkaar te inspireren en te versterken.

Duidelijk is in ieder geval dat er plannen genoeg zijn!
Het blad Ligfiets& is een kroonjuweel en we zetten alles op alles om de hoge kwaliteit van het blad in stand te houden. Maarten de nieuwe hoofdredacteur gaat daar goed mee aan de slag, maar kan nog heel goed 1 of 2 redacteuren gebruiken. Vertrouw er op dat je meer kunt dan je denkt (en anders leer je on the job) en doe mee.

Ook www.ligfiets.net, voor veel aspirant ligfietsers een belangrijke bron van informatie, is en blijft heel belangrijk. Hier lijkt het soms lastig om voor elke rubriek een beheerder te vinden en te houden. Dat is lastig, want zonder beheer zou het kunnen zijn dat een rubriek op zwart gaat. We hopen dat het niet zo ver zal komen.

Een stevige, actieve groep is bezig rondom infrastructuur: snelle fietsen hebben is leuk, maar wat heb je er aan zonder goede infrastructuur? Goede visie en een politiek instinct zorgen hier voor belangenbehartiging. Waar mogelijk trekken we samen op met andere belanghebbenden.

Er is nog veel meer te beleven, maar dat komt vanzelf in volgende blogs aan de orde.

Naast dat het ook vooral een gezellige dag is geweest, zijn er wel een aantal zeer zinnige punten naar voren gebracht: Moet je al je plannen steeds blijven noemen, ook als je er al een tijd lang geen mensen voor hebt?
Of moet je alles waar je niet aan toe komt gewoon schrappen. Want we hebben genoeg prachtige plannen die alleen nog maar een enthousiaste uitvoerder (M/V) nodig hebben om uitgevoerd te worden.

Het bestuur heeft de - soms ondankbare - taak om keuzes te maken, bijvoorbeeld waar we onze waardevolle vrijwilligers het beste inzetten. In latere afleveringen hier zal ik proberen inzicht te geven hoe dat in zijn werk gaat. Waarom we sommige dingen wel oppikken en andere zaken niet.

Reacties en suggesties zijn altijd welkom, maar meeDOEN nog veel meer!

Redactie

Reacties (0)