Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Opdat je het maar weet! Vervolg!

Gepubliceerd op 05 november 2012 21:40, bijgewerkt op 05 november 2012 21:45 (719 keer bekeken) 2Reacties

Wethouder zegt 'sorry'

In ons vorige bericht vond de wethouder dat ligfietsers eigenlijk zelfmoordneigingen hadden. Vandaag zegt hij dat hij het niet zo bedoeld had:
"Ik vertegenwoordig de Repton afdeling voor de Zuid-Derbyshire District gemeenteraad en werd er op geattendeerd dat er zorgen waren gerezen over de moeilijkheden die sommige automobilisten ondervinden van ligfietsers op lokale wegen. (*)

De moeite die het mij al kostte om de man te zien, terwijl ik in mijn eigen auto reed, was het alleen al waard om dit in te brengen bij de 'veiliger nabuurschap' vergadering.

Echter, nadat mijn woorden in de Burton Mail stonden, realiseer ik me dat ze op een meer passende manier gebracht hadden kunnen worden. (*) Als iemand er aanstoot aangenomen heeft, wil ik me daarvoor verontschuldigen - het was gemaakt met mijn beste bedoelingen.

Mijn prioriteit was en is nog steeds de veiligheid van fietsers en andere weggebruikers, en dat is van groot belang voor mij en iedereen in het dorp. Ik zal nauw blijven samenwerken met de politie en andere lokale overheden om het welzijn van onze bewoners te beschermen. "

* oorzaak en gevolg omgedraaid (redactie)

Pickup en Glyde

Reacties waren o.a.:

  • ‘Chris’: 'is er geen plaats voor hem in de politiek … Dit toont vooral de achterbakse houding van automobilisten in dit deel van de wereld, dat een legitieme weggebruiker onderworpen kan worden aan een dergelijk schofferingen waardoor ze het nodig vinden om gefilmd te worden voor hun eigen bescherming … Ik vermoed dat pick-up trucks vaak gereden wordt door individuen wiens autorijvaardigheden niet toereikend zijn, en zij meer doden op hun geweten hebben dan wenselijk.'
  • ‘Dave H’: "Als het zicht naar voren van de pick-up truck, zoals beschreven door raadslid Stanton, zo slecht is, dan moet hij heel voorzichtig zijn als hij vanaf een terrein een voetpad passeert, want een klein kind zou net zo makkelijk 'over het hoofd gezien' worden."
  • ‘concerned’: 'Deze fiets is net zo hoog als een kind en zeker als het raadslid de wegcode zou volgen en dus goed uit zijn doppen gekeken zou hebben, zou hij de fietser gezien hebben … Het beschuldigen van de fietser en hem dood wensen, zijn niet het soort adviezen (die ik zou verwachten van) een gekozen ambtenaar.'
  • Jon Dumelow zei dat de fietser had het volste recht om op de weg te zijn en voegde er aan toe: "Gisteren tijdens het fietsen ben ik gestopt voor een kat die zich op de weg waagde en die is maar een kwart van de grootte van een ligfiets … Ik reageerde ruim op tijd en remde af. Ongetwijfeld was het, volgens Michael Stanton, als ik niet attent was geweest, de kat haar eigen schuld geweest als ik haar dood had gereden."
  • David Hudson zei dat de 'veiliger nabuurschap' vergadering klonk als 'iets uit The Wicker Man' - de cultfilm waarin een Schotse politieman een moord onderzoekt en wordt geconfronteerd met een verdachte en geïsoleerd heidens eilandgemeenschap.

Meer reacties dan in de Burton Mail staan op road.cc.

Redactie

Reacties (2)

nvanderwal

Zal ik nu gekscherend zeggen dat sommige automobilisten moordneigingen hebben?
Ik beperk me maar door te schetsen dat dit ook in NL kan. Ik heb het uitgebreid op ligfiets-groups gezet, maar het verhaal is, dat een auto bij het verlaten van een pont achterop mijn Quest reed. De Quest was total-loss. Hij vertelde dat hij mij pas zag, nadat hij uitgestapt was. Omdat ik dit niet voor herhaling vatbaar vind, laat ik tegenwoordig alle auto's eerst van een pont afrijden, voordat ik zelf fiets.

nvanderwal, 05 nov 2012 22:34

twilwel

Het lijkt erop dat de Engelse fietsers zich prima kunnen verdedigen tegen zulke idioterie. De vergelijking met de "Wicker Man" klopt wel aardig, maar hopelijk loopt dit beter af voor de fietser in kwestie.

twilwel, 06 nov 2012 12:39