Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 02 november 2012 13:00 (2089 keer bekeken) 4Reacties

Vloermatten, 3D-printen: het echte werk, altijd je eigen fietsstrook, terug in de tijd, maak hem lelijker, BentBlog is gestopt, fietscamper

Vloermatten

Van alles wordt, afhankelijk van de bestemming, op de vloer van de velomobiel gegooid, zoals drinken, voedsel, tenten, gereedschap (afijn, jullie zien wel wat er bedoeld wordt). Losse, kleine, spullen hebben een neiging om zich te verspreiden naar plekken waar je ze niet verwacht.
Dat kan nu over zijn! Voor, in ieder geval, de Quest, Strada en Milan zijn er Ventisit-matjes.
Vreemd! Koop je een carbon velomobiel om een zo licht mogelijke fiets te hebben, ga je die weer vullen met 300 gram aan matjes. Het ziet er wel verzorgd uit!

3D-printen: het echte werk

Tot nu toe hadden we geen fiets tussen de video's over 3D-printen. Maar dat is nu over: een video met een fiets (inclusief lagers! Alleen de banden komen van Schwalbe). En? Hij rijdt echt.
De video komt uit begin 2011. Hoeveel verder zullen ze inmiddels al zijn?
Bron: BROL

Altijd je eigen fietsstrook

Creëer je eigen fietsstrook met je achterlicht (uiteraard alleen als het donker is). Of, kan je het beschouwen als breedteverlichting? XFire maakt het mogelijk.
Hans wordt bedankt dat hij ons er weer op wijst.

Terug in de tijd

Al was het alleen maar vanwege de VHS-kwaliteit video: een velomobiel race Vilnius - Šiauliai in 1989. Ruim vijftig minuten denk je dat je dat je de verkeerde bril op hebt, of juist een bril nodig hebt.

Maak hem lelijker

Om het 'gewaardeerde dievengilde' weg te houden van ons kostbaar bezit, zijn er nu stickers die de fiets een uiterlijk geven: niet de moeite meer waard!
Deze stickers staan ook goed op onze glasvezel en carbon fietsen! Want deze methode is niet aan te raden.

BentBlog is gestopt

Chris heeft zijn laatste artikel gepubliceerd op BentBlog. De huiselijke situatie, zijn werk, de tweetaligheid van het blog, was tezamen redelijk gecompliceerd geworden. Ook schreef hij mee op onze site. Het blog blijft toegankelijk.
Er zijn nog een aantal artikelen, die als (!) ze afgerond worden, op onze site komen te staan.
Modificaties aan de Alleweder A8 komen te staan op a8.bentblog.de.

Fietscamper

Nu eens geen fietscaravan, maar een e-bikecamper. En kijk eens naar de facetramen, en plaats voor een surfboard!
Een heel andere wereld, dat is zeker! Geen vloermatten nodig!
Bron: BROL

Redactie

Reacties (4)

GerardPoels

Grappig die eigen fietsstrook. Daar blogde ik 21-01-2009 ook al over. Lijkt dus een hervonden uitvinding? Neem je iegen fietspad mee

GerardPoels, 02 nov 2012 20:06

TeJayLigFts

Nou, Gerard, niet echt. We kregen deze van de week aangeleverd, en wij (ik) was er zeker van dat we deze al eens gepubliceerd hadden. Maar nergens te vinden.
Met jouw gegevens dus wel, ook in 2009.
Het geheugen werkt dus nog wel. ;-)

TeJayLigFts, 02 nov 2012 21:03

ssj3gohan

Grappig, ik heb onlangs ook nog m'n hele VM volgepropt met een vloermat.... en matjes tegen elk ander oppervlak. Maar dat was vooral tegen het lawaai :) http://ssj3gohan.tweakblogs.net/blog/8405/audio-en-verlichting-in-mn-ligfiets-deel-2.html

ssj3gohan, 03 nov 2012 10:57

TeJayLigFts

Hans meldt voor de Xfire (altijd je eigen fietsstrook) een link naar Amazon.

TeJayLigFts, 07 nov 2012 07:47