Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 12 oktober 2012 08:56, bijgewerkt op 12 oktober 2012 13:16 (2171 keer bekeken) 0Reacties

Fietscaravan 2, fietselfstedentocht niet meer (voor velomobielen), fietsen is gezond, velomobiel in en bij de kunst, sneller op groen (bij regen)

Fietscaravan 2

Naar aanleiding van ons vorige bericht over de fietscaravan, kregen we van Robert Jan een tip voor een fietscaravan voor een stel, maar ook voor soloreis, ontworpen door Thijs Bouman.
En ook een verzameling op een site van een Frans kunstenaarscollectief: Collectif Etc. Zij fietsen door Frankrijk, en komen ook dit, ietwat uitdagend, fietspad tegen. Smal, met een stevig verval: een avontuur. Je ziet daardoor van de omgeving vrijwel niet meer. Gelukkig is er wel een snelheidsbeperking.
Dank Robert Jan!

Fietselfstedentocht niet meer (voor velomobielen)?

De Fietselfstedentocht heeft afgelopen juni, na klachten, gedreigd met het weren van velomobielen bij deze tocht.

Waar ging de klacht alweer over? De snelheid! Feiten? Wie werden door het bestuur geëerd als eerst binnenkomende rijders? Arjen en Sierd. Hoezo? Was er een wedstrijd gaande?

Peter wil een gesprek aangaan om dit weren te voorkomen, en schrijft brieven aan het Elfstedenbestuur. Het antwoord geeft een opening voor een gesprek.
Dan draagt de toenmalige voorzitter het stokje over aan een andere, daadkrachtige, bestuurder. De vervolgbrief is dan ook in totaal ander bewoordingen opgesteld, zonder hoor en wederhoor.
Peter laat het er niet bij zitten en schrijft een bezwaarschrift. Wordt vervolgd.

Ligfietsen (tweewielers) en trikes worden wel toegestaan, bakfietsen ook! Øjøjk ejejn sjcheve sjchaatsj?

Fietsen is gezond

Een open deur! Een neuroloog pleit voor een ligfiets voor extra plezier tijdens het fietsen. Kijk, en dat is niet zo'n open deur (oké, niet voor u, lezer). Alleen jammer dat hij vindt, ondanks dat hij er zelf in rijdt (Quest), dat het toch gevaarlijk is. Want automobilisten…
Een neuroloog ziet ook alle ellende die de, te snelle, elektrisch ondersteunde fietsen voor fragiele bejaarden oplevert. En omdat we in Nederland zijn, gaat hij dan niet zo ver om een helm verplicht te stellen. Onze neuroloog meldt het niet eens!
Want fietsen is gezond! (met dank aan Birger).
Bron: Twitter

Velomobiel in en bij de kunst

Joop stuurt ons een link naar een teken-, schilder- en ets-cursus, met een linosnede, van… Joop! Een zeer fraai exemplaar (de linosnede)!
En als je vlot bent, kan je ook afreizen naar Zeerijp (in de buurt van Delfzijl), waar dit weekend een expositie is, met als kunstontwerp: twee Mango's. Of slaan we hier de plank mis?
Hint van Harry.

Sneller op groen (bij regen)

In Groningen worden verkeerslichten uitgerust met regensensoren (of sneeuw-). Hiermee worden fietsers binnenkort, bij neerslag, sneller dan normaal over een kruispunt geloodst.
Er zijn meerdere meldingen van te vinden, dus hier de regionale:
Dagblad v/h Noorden en RTV Noord.

Laatste nieuws: de tegenbeweging komt in actie naar aanleiding van de interpretatie (was er ook een andere mogelijk?) van de gegevens van TomTom, onder het kopje 'Stoplichten Stad altijd op rood' in het Dagblad v/h Noorden: in Stad Groningen is het verkeer een van de traagste, zoniet de traagste, van Nederland. Daar zullen ze in een ander Nederlands plaatsje, bijvoorbeeld Amsterdam, van opkijken.
Een docent bedrijfseconomie (geven ze geen andere bijvakken zoals efficiënte verplaatsingen) rijdt, uiteraard in een auto, de gigantische lange route van huis naar zijn scholencomplex (beide in Stad Groningen): 'Een kwartier extra reistijd'.
Wacht maar eens totdat het gaat regenen.

Redactie

Reacties (0)