Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 05 oktober 2012 13:00, bijgewerkt op 05 oktober 2012 13:01 (3859 keer bekeken) 0Reacties

Fietscaravan, Quadricycle Rishock, IJsland per ligfiets, Go One Evo Ks, zonder helm: 'zelfmoord', stamboom

Fietscaravan

We kregen van Niels een foto, die ons bekend voorkwam. Echter Niels leverde wel een mooi inkijkje.
Het toeval (?) wilde dat ook Drasties er van de week een kop voor zocht, onder de titel 'Bedenk eens een mooie kop mensen'. 'Wat was er het eerst? Kip of fiets?'

Quadricycle Rishock

Op Bicycle Design staat een elektrisch ondersteunde quadfiets, de Quadricycle Rishock. Er is plaats voor twee fietsers, en er is ook een uitvoering waar twee kinderen meekunnen.
Nog meer foto's zijn hier te zien, of een video.
Duidelijk alleen ontworpen om lekker rustig te cruisen. Waarom doet dit ons denken aan de Oude Schicht van Ollie B. Bommel?

IJsland per ligfiets

Eddo Kloosterman toert per ligfiets door IJsland. Hij maakt daar een verslag van met ongelofelijk mooie foto's! Deel 1 en deel 2 van de vier delen zijn al te bewonderen.
Voor het geval dat je zijn blog niet eerder ingezien hebt: het is een aanrader.

Go One Evo Ks

Naast de Evo K blijkt er een nog kleinere Evo te komen, de Ks. Nog een video waarin te zien is dat de Ks net zo groot is als de R, plus het prototype.
Bron: Twitter

Zonder helm: 'zelfmoord'

Een redacteur van de New York Times waagt zich voor het eerst van zijn leven zonder helm op een fiets (in Parijs), en is… helemaal niet angstig!
Daar denken ze in New York wel anders over. Zijn verhaal is een reactie op verhalen dat je zelfmoord aan het plannen bent als je helmloos rijdt.
Als schrijver van dit stukje ben ik me helemaal niet bewust van zelfmoordneigingen.
Bron: Reinout, en is gevonden via Hacker News

Stamboom

Hier is een stamboom voor de fiets te zien (uit 2008, genealogisch klopt het nog steeds, ondanks het ontbreken van driewielers). De tekst ernaast gaat over het 'oneerlijk' aerodynamisch voordeel die de ligfiets zou hebben, aldus de UCI in 1930.
Het volgende plaatje laat een 'steeds vermoeider uitziende fietser' zien op de diverse typen fietsen, uiteindelijk 'ligt' hij. De tekst ernaast gaat over een 30 % kleinere frontaal oppervlak, wat een 34 % hogere snelheid moet geven t.o.v. een normale racefietser.

Redactie

Reacties (0)