Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Helaas geen record voor het Human Power Team

Gepubliceerd op 16 september 2012 05:32, bijgewerkt op 16 september 2012 18:34 (1174 keer bekeken) 5Reacties

Tot het eind was het spannend op de laatste racedag van de World Human Powered Speed Challenge. De hele tijd was er veel wind, Sebastiaan Bowier zou in de laatste heat starten. En juist op dat moment ging de wind liggen. Het record zou nog kunnen lukken.

Iedereen bij het HPT was er ook klaar voor. De VeloX2 nog een keer gepolijst, alles gechecked en iedereen scherp. Sebastiaan Bowier perste zijn laatste krachten uit zijn lichaam. De spanning was om te snijden. Maar bij aankomst in de catch zei Sebastiaan gelijk al dat hij dacht dat het niet genoeg was. Dat werd later bevestigd. Met legal wind had hij 79,1 mijl per uur gereden. Niet genoeg voor het record, en helaas ook geen verbetering van zijn resultaat vorig jaar. Het is een enorme teleurstelling voor het HPT. Zij hadden toch op zijn minst een verbetering van vorig jaar willen zien. Want de VeloX2 is op papier sneller dan de VeloX1. Het is jammer dat dat niet bij de recordpoging is bewezen. Toch mag het team enorm trots zijn. Ze hebben wel weer de snelste tijden van het jaar neergezet.

Bij Cygnus is het feest. Thomas van Schaik perste nog even een nieuw persoonlijk record uit de benen. Hij haalde meer dan 75 mijl per uur. Een bewijs dat fiets en fietsers erg goed zijn. Het team heeft de doelen deze week ruimschoots gehaald.

Ook veel vreugde bij Ellen van Vugt. Ze reed vandaag weliswaar niet haar beste tijd, er was bovendien veel wind, maar ze kan terg kijken op een erg geslaagde week. Niet alleen kwam ze eindelijk van de loden last van steeds 65 mph rijden af, ze reed zelfs boven de 70 mph. De VeloXx is inderdaad heel erg snel!

Zo komt er een einde aan een week hard fietsen. Een week waar veel is gebeurd. In de avond is het tijd voor de prijsuitreiking. En daarna feesten op een intensieve, maar erg mooie week!

Foto's
De laatste poging van HPT Delft en Amsterdam

World Human Powered Speed Challenge 2012

Video
Crash van Sebastiaan Bowier bij 120 km/h

Lezen
Uitslagen WHPSC

Redactie

Reacties (5)

jack

Geniet ervan, dank voor de stukken op ligfiets. net zodat ook wij mee hebben kunnen genieten.

jack, 16 sep 2012 08:19

hannekehovens

Gefeliciteerd thomas met je nieuwe PR :D

hannekehovens, 16 sep 2012 08:27

teuben

Dat haal ik met de Mango ook?: Met legal wind had hij 29,1 mijl per uur gereden.

Chris Teuben, 16 sep 2012 09:24, bewerkt op 16 sep 2012 09:26

Roodpetje

Sorry Chris, typefout in de haast. Wordt hersteld

Roodpetje, 16 sep 2012 10:18

hannekehovens

maar eh.. als de Velox2 op papier sneller is, waarom rij je er dan mee op asfalt? ik zal dan gewoon voor volgend jaar een dealtje sluiten met de papierfabriek, 5 mijl papier van 3 meter breed, moet kunnen toch?

hannekehovens, 16 sep 2012 12:08