Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Sebastiaan Bowier gearresteerd

Gepubliceerd op 15 september 2012 22:20, bijgewerkt op 18 september 2012 09:28 (2402 keer bekeken) 4Reacties

In Amerika zijn ze tamelijk streng als het gaat om de snelheid. Op de SR305 geldt een limiet van 70 mph en de organisatie waarschuwt constant om je aan de snelheid te houden. Desondanks kwam een politiewagen met zwaailicht en sirene het terrein van het hotel oprijden, net op het moment dat iedereen naar buiten was voor een groepsfoto. Sebastiaan Bowier werd onmiddellijk gearresteerd voor meer dan 10 mph te hard rijden. Alle andere fietsers boven de 70 mph kregen een bon.

Sebastiaan Bowier wordt gearresteerd voor te hard rijden

Sebastiaan Bowier wordt gearresteerd voor te hard rijden

Het schouwspel was een mooi slotstuk voor een bijna afgelopen week. Iedereen is nu uitgelaten rond het hotel in Battle Mountain. Het is nu al een prachtige week geweest. Maar het is nog niet helemaal over. In de ochtend is nog geracet. Helaas allemaal zonder legal wind. Dat is vooral voor David Verbroekken sneu, hij hoopte eindelijk eens legal wind te krijgen.

De rijders bij hun fietsen

De rijders bij hun fietsen

Na de groepsfoto gaan de teams gelijk weer aan de slag. Er is nog één race te gaan in de avond. Een race waar alles nog kan veranderen. Het wordt nog erg spannend. Bij het Human Power Team Delft en Amsterdam gaat Sebastiaan Bowier zijn laatste poging wagen. Er is niet veel meer veranderd aan de VeloX2. Als alles zo goed verloopt als de dag daarvoor kan Sebastiaan wellicht nog zijn persoonlijk record rijden. Maar dan moet alles ook echt meezitten.

Ook op een ander vlak wordt het nog spannend voor het HPT. Het Cygnus team heeft de race van Jan-Marcel van Dijken gisteren gefilmd en die film kan waarschijnlijk gebruikt worden om alsnog een goede schatting van de snelheid van Jan-Marcel te maken. Als dat zo is, en het is wat Cygnus nu heeft berekend, dan zou Jan-Marcel meer dan 127 km/h gereden hebben en dus Jan Bos voorbij gaan. Jan-Marcel haast zich wel om te zeggen dat het hem niet gaat om HPT te verslaan, maar om die hoge snelheid ook in de boeken te krijgen.

Redactie

Reacties (4)

twilwel

Geweldige ontknoping en hopelijk lukt het om een snelheid te brouwen uit die film.

twilwel, 16 sep 2012 00:07

wfvn

Te hard gereden..... Normaal zou ik deze vraag niet snel stellen maar nu..... was dat met de fiets of met de auto? (zal wel auto zijn maar met de fiets was natuurlijk iets heel anders geweest)

wfvn, 16 sep 2012 20:52

RAPT0065

cuffed, caged & collected: Een starfblad als snelste fietser van 2012. Het kan erger,...

RAPT0065, 17 sep 2012 10:41

ssj3gohan

@Wilfred: het was een 'grapje' van de politie :)

ssj3gohan, 17 sep 2012 21:06