Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

De laatste loodjes

Gepubliceerd op 15 september 2012 00:09, bijgewerkt op 15 september 2012 00:12 (322 keer bekeken) 0Reacties

Met nog maar een paar pogingen te gaan zijn de teams in Battle Mountain hard aan het puzzelen op de juiste strategie. Er moet nog zuinig met energie worden opgesprongen, want je weet nooit wanneer de omstandigheden ideaal zijn voor een recordpoging. Ook bij het Human Power Team Delft en Amsterdam wordt veel gesproken en geanalyseerd wat een goede strategie zou zijn. Gaat Sebastiaan toch weer rijden, of moet hij gespaard worden omdat het de laatste dag misschien nog beter kan gaan? Welke heat is voor Jan Bos het beste om te starten? Een run met legal wind, dat zou op zijn minst mooi zijn. En als Jan heeft gereden, kan hij de volgende dag nog?

Thomas van Schaik repareert de schade aan de Cygnus

Thomas van Schaik repareert de schade aan de Cygnus

Niets is zeker, vooral het weer niet. Er drijven nu wolken over Battle Mountain. Maar niemand heeft nog een idee wat die echt gaan brengen. Dat maakt het allemaal niet makkelijker om. Jan Bos gaat in ieder geval rijden. Bij Cygnus gaat alleen Jan-Marcel van Dijken rijden. David Verbroekken hoopt de volgende ochtend legal wind te hebben. Thomas stort zich even op de beschadigde Cygnus. Hij heeft de tijd. Dat is goed teamwerk.

Bij het HPT wordt ook weer gesleuteld. Geen grote veranderingen, maar alles controleren en afstellen. De dagelijkse zaken. De gemoederen zijn ook al lang weer bedaard, dus werken ze weer als vanouds als één team. De verschillende groepen hebben weliswaar soms tegenstrijdige belangen, de een let meer op de fietsers, de ander op techniek, maar dat is normaal. Een mogelijk wereldrecord rijden is complex, er zijn vele factoren die een rol spelen. Sommige heb je in de hand, andere niet. Nog twee avondraces en dan weten we of het HPT zijn doel heeft gehaald.

Redactie

Reacties (0)