Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Wonden likken en handtekeningen uitdelen

Gepubliceerd op 12 september 2012 00:19, bijgewerkt op 12 september 2012 00:51 (485 keer bekeken) 0Reacties

Na een goed nacht slapen is het tijd om de wonden te likken. Zowel HPT Delft en Amsterdam als Cygnus hadden de nodige herstelwerkzaamheden te doen aan de fietsen. Bij Cygnus is de schade erg beperkt gebleven. Die fiets is op tijd klaar voor weer een recordpoging. Het HPT heeft meer werk te doen.

Het technisch team heeft kunnen achterhalen wat de oorzaak van de lekke band is geweest. De voorband heeft tegen een frame aangelopen, waardoor de band is beschadigd. Hoe dat precies heeft kunnen gebeuren is niet bekend. De schade aan de VeloX2 lijkt achteraf toch mee te vallen. Vooral de sticker is flink beschadigd, maar nu die verwijderd is kan de schade goed opgenomen worden. Zoals het er nu naar uitziet is de VeloX2 nog te repareren.

Een jongetje mag in de fiets zitten van de Rus Sergey Dashevskiy.

Een jongetje mag in de fiets zitten van de Rus Sergey Dashevskiy

In de tussentijd is een ander team druk bezig om het frame en de wielen weer in orde te maken om in de tweede VeloX2 te kunnen plaatsen. In het Civic center van Battle Mountain heeft het HPT een werkplaats ingericht. Het lijkt wel een Formule 1 team. Overal in de zaal staan de andere fietsen opgesteld. Het is de traditionele dag om de fietsen te laten zien aan de schoolgaande jeugd. Een prachtige gebeurtenis. De kinderen kijken hun ogen uit en vragen iedereen om handtekeningen. Of je nu fietser of technisch team bent, maakt niet uit. Een enkel team laat de kinderen zelfs in de fiets zitten om te ervaren hoe het is. Een goede promotie voor human powered vehicles.

Het HPT lijkt de klap te boven te zijn. Bij de vergadering in de ochtend zijn alle pijnpunten besproken, om weer als één team te kunnen werken. Dat doen ze heel erg goed. Sebastiaan Bowier heeft nog steeds weinig klachten, maar wordt wel goed in de gaten gehouden door iemand van de VU.

Jan Bos zet een handtekening

Jan Bos zet een handtekening

Het team bereidt zich langzaam voor op de avond. Er staat wel veel wind, waarschijnlijk weer teveel. De weersverwachting is dat vooral donderdag goed weer is om een record te kunnen rijden.

Thomas van Schaik werkt de Cygnus bij.

Thomas van Schaik werkt de Cygnus bij

Redactie

Reacties (0)