Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Dag 3 in Battle Mountain: Harde werkers

Gepubliceerd op 09 september 2012 07:26, bijgewerkt op 10 september 2012 07:27 (681 keer bekeken) 1Reacties

Je kunt niet anders dan respect opbrengen voor de leden van het Human Power Team Delft en Amsterdam (HPT). Met man en macht is het team bezig om het parcours veilig te maken. Kwamen gisteren de banden van een ranch, nu moesten de banden bij een vuilstort uitgegraven worden. Zonder klagen gaat het team aan het werk. Alles en iedereen komt volledig onder het stof te zitten. Overigens is een vuilstort in Amerika echt een stortplaats. Van alles wordt achter een berg gegooid en bedekt met zand. Afvalscheiding lijkt een onbekend begrip.

Bij het Super 8 Hotel in Battle Mountain wordt nog hard gewerkt aan de VeloX2. Met een modificatie van het luchtinlaatsysteem en wat afstellingen van de fiets. Terwijl er gesleuteld wordt komen andere teams binnendruppelen, waaronder het team van Ellen van Vugt en Cygnus. Langzaam maar zeker wordt Battle Mountain omgetoverd in een stadje vol snelle fietsen. Tegen de eind van de middag komt de ploeg van het HPT terug van de SR305, bijna alle paaltjes zijn nu afgeschermd. Tijd om te gaan trainen.

Aurelie Bonneteau test met zijn nieuwe fiets.

Aurelien Bonneteau test met zijn nieuwe fiets.

De training verloopt voorspoedig. Al komt er wel een politiek spel aan te pas. Net als HPT klaar staat om te beginnen, komt het Franse team met Aurelien Bonneteau ook de weg op. Zij willen er ook gaan fietsen. Dan blijkt ook dat communicatie soms lastig is. Uiteindelijk kan er dan toch getraind worden. Het HPT zit al goed in het ritme. Iedereen weet wat hij moet doen. De routine die gisteren nog een beetje ontbrak, is weer terug. Dat geldt nog niet voor het Franse team. Zij moeten nog goed oefenen met het starten, een paar keer valt de fietser om. Het HPT kijkt in ieder geval terug op een goede dag. Er is keihard gewerkt door iedereen en de teamgeest zit goed.

Stofhappen om genoeg banden te vinden om de paaltjes af te schermen

Stofhappen om genoeg banden te vinden om de paaltjes af te schermen


Foto's
Tweede trainingsdag HPT

Lezen:
Blog HPT Delft: Tweede training met VeloX2 (met video)

Redactie

Reacties (1)

TeJayLigFts

Een bewerkte foto van de auteur van dit bericht stond afgelopen vrijdag in de Volkskrant. De bijbehorende tekst:
Studenten van de TU Delft doen maandag in de Verenigde Staten een gooi naar het snelheidsrecord op de fiets. Vorig jaar kwamen de Delftenaren net te kort. Met een topsnelheid van ruim 129 kilometer per uur reden ze 4 km/u langzamer dan het wereldrecord van de Canadees Sam Whittingham. Bij de jaarlijkse recordpoging rijden teams uit verscheidene landen over een kaarsrechte weg vlakbij de Amerikaanse plaats Battle Mountain. De hoge ligging van het parcours -1,4 kilometer - leidt tot een lage luchtweerstand. De Delftse ploeg heeft vooral de aerodynamica van zijn fiets verbeterd. Van binnen lijkt de VeloX2 net een ligfiets. Maar de bestuurder trapt de pedalen in een ovale beweging rond. Hierdoor is de verticale uitslag minimaal, en kon de neus van de fiets spitser worden uitgevoerd. Ook nieuw: de bestuurder kijkt via een camera en een beeldscherm naar de weg. Dit maakt een extra gladde kap mogelijk, zonder richels van ramen die de luchtstroming verstoren. 'Nederland is fietsland nummer één', zegt teamleider Paul Denissen. 'Er zijn hier meer fietsen dan auto's, meer fietsen dan mensen zelfs. Alleen daarom al is het hoog tijd dat dat record in Nederlandse handen komt.'

TeJayLigFts, 09 sep 2012 12:44, bewerkt op 09 sep 2012 12:46