Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 07 september 2012 13:00, bijgewerkt op 07 september 2012 13:02 (1316 keer bekeken) 0Reacties

Aanvulling, rechtop zitten of liggen, drinkbeker, off-road velomobiel, wedstrijd Antwerpen Autovrij, je recht, fiets met veiligheidsriemen, interview met Jos Sluijsmans op BNR

ligfietsers halen vliegtuig in (2004)

De ligfietsers die het vliegtuig ingehaald hebben

Aanvulling op oud bericht!

In 2004 (!) hebben we het gehad over ligfietsers halen vliegtuig in. Toen was er geen fotomateriaal beschikbaar. Jan-Marcel is in het archief gedoken, en met resultaat!
De oorzaak van deze 'commotie' is het blog van Strada 112, 'Maar over het inhalen van een vliegtuig heb ik niemand nog gehoord'. Dat moest even 'recht gezet worden'.
Jan-Marcel dank voor deze prachtige aanvulling, en Wilco voor de aanleiding!Rechtop zitten, of liggen

Het blijkt dat rechtop zitten slechter is voor de rug. Het zal onze lezers, en zij niet alleen, goed doen dat wat meer onderuit zitten beter is. Wat zeg ik: het is gewoonweg goed! Schotse en Canadese onderzoekers hebben dit uitgezocht. De beste positie om te zitten, is ongeveer 135 graden.
John, bedankt voor deze tip.

Drinkbeker

Bij de Gentse Liggers is o.a. een fraaie beker te bestellen. Eventueel ook te leveren met een oor!
De standaard beker à € 7,00, beker met oor € 9,00, grote (!) beker (bierpot) € 10,00: plus verzendkosten € 6,00 (tot 2 kg) in België.
Alles gefabriceerd bij Karwij.be.

Off-road velomobiel

Is het met een velomobiel wel te doen om buiten de paden te gaan? Nou, op Martha's Vineyard zijn een paar heel slechte onverharde wegen en stevige hellingen te vinden. Trey1940, oftewel TreyAraujo, waagt er zijn Mango aan.

Wedstrijd Antwerpen Autovrij

In het kader van 'Antwerpen Autovrij' wordt er op zondagmiddag 16 september om 16:30 uur een wedstrijd gehouden. Er is een verzoek om met zo veel mogelijk ligfietsers te komen!
Dus…

Je recht!?

Wat kan je je permitteren als je motorrijtuigenbelasting (VED = Vehicle Excise Duty) betaald, en een fietser niet? Nou dit!
Zo sta je er mooi op!
Bron: Fietsersbond Nijmegen

Fiets met veiligheidsriemen

Nou ja, een loop- of wandelfiets: de Fliz Bike. Efficiënt of niet, het is een mooi ontwerp!
Vreemd dat niet meer mensen verwonderd of verbijsterd kijken naar zo iets. Zijn we allemaal zo blasé geworden dat niets ons meer verrast?

Interview met Jos Sluijsmans op BNR

Jos praat met Paul van Liempt over het Velomobile Seminar en uiteraard over velomobielen.

Redactie

Reacties (0)