Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

EuroBike Award voor E-GreenMachine

Gepubliceerd op 30 augustus 2012 09:16, bijgewerkt op 30 augustus 2012 19:58 (2567 keer bekeken) 2Reacties

Op de EuroBike Show die dit weekend in Friedrichshafen gehouden wordt, is ook een Eurobike Award voor de E-GreenMachine uitgereikt.

Het persbericht vermeldt het volgende:

Na in 2007 al een Golden Eurobike Award te hebben gewonnen voor de GreenMachine, werd 29 augustus jl. op de Eurobike, ‘s werelds grootste fietsbeurs, de elektrisch ondersteunde GreenMachine van Flevobike Technology te Dronten bekroond met een Eurobike Award.

De elektrisch ondersteunde GreenMachine werd uit 439 inzendingen uit 28 landen uitverkoren voor een award. Er werden in totaal 84 Eurobike Awards uitgedeeld. In de categorie E-Bike /Pedelec zijn 8 fietsen bekroond, 1 Goud en 7 Eurobike Awards waaronder de elektrisch ondersteunde GreenMachine.

FlevoBike E-Greenmachine volledig

De E-GreenMachine

De E-GreenMachine is de eerste ligfiets waarbij de elektrische ondersteuning in de aandrijflijn zo mooi in het gehele design is geïntegreerd dat je bijna niet ziet dat het om een E-bike gaat. Door niet te kiezen voor de makkelijke weg in de vorm van een naafmotor, hebben we nu een E-Greenmachine die zich met de beste E-bikes van de wereld kan meten.

Door de motor in de aandrijflijn voor de 14 versnellings Rohloff naaf te plaatsen draait de motor altijd in zijn gunstige toerenbereik waar hij met het hoogste rendement zijn werk kan doen. Een gevoelige krachtsensor in combinatie met een hoogwaardige motorcontroller zorgen ervoor dat de ondersteuning zijn werk doet als een tweede natuur. Zonder dat je het merkt lijken bergen en tegenwind opeens niet meer te bestaan.

FlevoBike E-Greenmachine detail

E-GreenMachine detail

Een hoogwaardige accu, met een levensduur van meer dan 8 jaar en voldoende capaciteit om zelfs in de bergen tenminste 2 uur achter elkaar door te kunnen blijven fietsen, zorgt er voor dat je bijna vergeet dat je op een elektrisch ondersteunde fiets rijdt. Wanneer de elektrische ondersteuning uitgeschakeld wordt levert dit geen extra weerstand op en rijdt de E-GreenMachine alsof het een normale GreenMachine is.

Technische specificaties:

Motor: (Daum) 250 watt hoogrendement borstelloze permanente magneet synchroon motor.
Krachtsensor: (ID bike) TMM sensor.
Motor controller: (ID bike) Motor controller.
Accu: 38,4 V – 13,2 Ah (506 Wh) LiFePo4 (lithium-ijzer-fosfaat accu)

FlevoBike E-GreenMachine exploded view

Zie ook FlevoBike.

Redactie

Reacties (2)

lighans

Flevobike gefeliciteerd!!

lighans, 30 aug 2012 21:07

JosSluijsmans

Gefeliciteerd Flevobike!

JosSluijsmans, 31 aug 2012 14:13