Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 29 juni 2012 13:00, bijgewerkt op 05 juli 2012 21:10 (931 keer bekeken) 1Reacties

Aanpassingen voor Cycle Vision (3), trike-treffen Gorinchem, Troytec meet friends, Bas Dekker, een ongeval zit in een klein hoekje, Eerselnaar gaat voor record op ligfiets

Aanpassingen voor Cycle Vision (3)

Een nagekomen bericht: ook Jeroen wil zijn fiets verbeteren: het kettingwiel in de aandrijflijn. De ideeën zijn goed maar de praktijk blijkt altijd wat weerbarstiger. Maar overkoombaar. Of het voldoende was, lees je op zijn site.
En? Hoe is het met Twilwel (H@rry) en zijn aangepaste Mango afgelopen? Best wel goed. Hij kwam na de drie uurs race voor zijn doen fris aan. Met 50 km/uur hield hij de binnenrand van de baan, zonder dat de Mango een wieltje ging lichten! Hij verzoekt dus, voor een volgende keer, een nog bochtiger circuit!

Trike-treffen Gorinchem

Ron schreef ons het volgende:
Op zondag 29 juli organiseer ik een trike-treffen in Gorinchem. De aanvang is om 10.00u. Het vertrek van de rit is om 11.00u vanaf de Veerweg, bij het Veerpaviljoen.
Graag zou ik hiervoor tevens zelfbouwers willen uitnodigen van zowel twee- als driewielers. Ik begreep dat er op CycleVision erg weinig waren. Wellicht is dit aan gelegenheid. Misschien komen er ook nog antieke rijwielen.
Er wordt in een zeer rustig tempo gereden van hooguit 19 km/uur. Snelle jongens en meisjes zijn hier niet op zijn plaats. Maar het meerijden van velomobielen en racers is geen bezwaar.
Het hoofdaandeel moet echter trikes blijven, tenminste als het zodanig wordt aangekondigd.
Het gehalte aan deelnemers met en lichamelijke beperking die daardoor het tempo niet kunnen volgen wil ik beperken door eventueel een tweede korter rondje uit te zetten. Anders krijg ik klachten, dat het aan 10 km/uur gaat. Dat is weer te langzaam.
Tevens zal ik proberen om weer wat winkels aan de start te krijgen. In ieder geval komt LTE met de nieuwe Tracer en de al bekende Tripod. Hopelijk zijn er nog meer uit de branche die wat nieuws te tonen hebben.
Bij slecht weer gaat het niet door! Wel zal ik of iemand anders aanwezig zijn om mensen op te vangen die onverhoopt toch zijn gearriveerd. Zo althans is de bedoeling. De 'die-hards' kunnen dan toch nog een rondje doen, of warme chocolade gaan drinken.
Er wordt niet perse in 1 grote groep gereden. Onderweg zijn er stopplaatsen waar men weer aansluit. Let op. Er zijn veel pauzes. Het is een zeer toeristisch tempo!!
In de route kan 1 of 2 maal het veer opgenomen zijn. Deelnemers moeten hiervoor wat geld bij zich hebben. De route verloopt bijvoorbeeld eerst langs de Linge. Dan steken we de Merwede over richting Loevestijn of Woudrichem. Vandaar kan men kiezen tussen het veer terug naar Gorinchem of de brug verderop.

Troytec meet friends

Troytec Cycle Vision 2012

Weer een treffen, nu in Duitsland en wel in München Nord. Dus als je in de buurt bent, of er een trip naar gaat maken.
De datum staat op 28 juli (LET OP! Gewijzigd!) voor het eerste "Troytec meet friends"-treffen.
Op het 7 km lange circuit in de buurt het vliegveld Oberschleißheim kunnen de nieuwste fietsen uitgeprobeerd worden, en in de aangrenzende Biergarten kan, onder het genot van een koel biertje, alles doorgesproken worden.
Wel is het zo dat dit treffen niet doorgaat bij slecht weer. De beslissing over het wel of niet doorgaan wordt op 19 juli bekend gemaakt op de Troytec website.
Adres:
Biergarten der Pizzeria Phönix
Effnerstraße 20
85764 Oberschleißheim
Vanaf 11 uur.

Bas Dekker

Bas Dekker heeft zijn laatste blog uitgetikt.
En da's jammer! De oorzaak is techniek: alle blogs zijn verdwenen.
Wij hebben ons vermaakt met zijn rake observaties (kolder, Bas?) van wat hij onderweg tegenkwam. En niet alleen kon hij het goed verwoorden, maar hij heeft ook een heel goed fotografisch oog. Vele velomobieltochten waren nodig voor tekst en foto's.
Hopelijk vindt hij weer een olifantenpaadje om weer eens wat (nee, veel!) te schrijven!

Een ongeval zit in een klein hoekje

Lang blijft het rustig (gelukkig!), maar gisteren (donderdag) kwamen er twee berichten binnen (ter geruststelling: beide komen er relatief goed van af!).
De een die blijkbaar door auto voorrang wordt verleend, maar bij het langsrijden, gaat de auto weer rijden.
De ander wordt door een dubbele oplegger ingehaald. Als het eerste oplegger gepasseerd is, komt de tweede oplegger steeds dichterbij.
Het volgende filmpje maakt in ieder geval duidelijk dat er ruimte voor de fietser moet zijn!

Eerselnaar gaat voor record op ligfiets

Wil Baselmans, maar ook teamgenoot Alwin Visker, gaat aanstaande maandag 2 juli met de VeloX2 pogen om het werelduurrecord te verbreken. Dat betekent dat zij sneller moeten zijn dan 91,6 km/uur.
Dit gebeurt in Duitsland op de Dekra Test Oval te Klettwitz.

Redactie

Reacties (1)

TeJayLigFts

De datum voor het "Troytec meet friends"-treffen is gewijzigd!

Ook is er een link gemaakt naar de agenda over het Trike-treffen in Gorinchem.

TeJayLigFts, 02 jul 2012 16:57, bewerkt op 05 jul 2012 21:12