Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Persbericht Cycle Vision

Gepubliceerd op 30 mei 2012 10:13, bijgewerkt op 30 mei 2012 11:24 (603 keer bekeken) 1Reacties

Het Cycle Vision organisatie comite maakt middels een persbericht de verhuizing naar het Midland circuit bekend.

PERSBERICHT

Cycle Vision verhuist van Flevonice naar het Midland Circuit

Het grootste evenement op het gebied van mens aangedreven voertuigen, Cycle Vision, vindt dit jaar plaats op 23 en 24 juni op het Midland Circuit bij vliegveld Lelystad. Het lawaai van de autoraces, die normaliter op het circuit rijden, wordt vervangen door het stille geluid van ligfietsen, handbikes, roeifietsen en steps.

Cycle Vision wordt voor de zestiende keer gehouden. Hoewel begonnen als een evenement voor ligfietsers, komen op Cycle Vision ook andere voertuigen aan bod. Ze hebben wel allemaal als eigenschap dat ze door de mens worden aangedreven. Tijdens het evenement kunnen bezoeker niet alleen kijken naar diverse ligfietsen, velomobielen, steps en eenwielers, maar ze ook proberen. Op het terrein van Cycle Vision is daarvoor een speciaal probeerparcours uitgezet. De beste manier om te ontdekken dat ligfietsen helemaal niet zo moeilijk is als het lijkt!

Tijdens Cycle Vision tonen diverse bedrijven de nieuwste innovaties. Vaak worden ook producten voor het eerst officieel getoond aan het publiek. Er is ook ruimte voor zelfbouwprojecten. Daarnaast is Cycle Vision al vanaf het begin dé ontmoetingsplek voor ligfietsers uit de hele wereld. Zowel ervaren als potentiële ligfietsers wisselen tijdens Cycle Vision informatie uit in een ontspannen sfeer.

Zoals gebruikelijk worden tijdens Cycle Vision ook de nodige wedstrijden gereden. Van een race speciaal voor kinderen tot een race van drie uur. Spectaculair is als altijd de 50m dragrace, een ware beproeving voor mens en fiets. Het bochtige parcours van het Midland Circuit maken de wedstrijden spannend om naar te kijken. Naar verluidt zal ook het Human Powered Team haar opwachting maken. Zij gaan in september proberen met een nieuwe speciale fiets het wereldrecord van 133 km/h te verbreken.

Alle activiteiten van Cycle Vision zijn gratis toegankelijk en er is een ruime gratis parkeergelegenheid voorhanden. Het terrein is open van 10.00-16.00. Het volledige programma en meer informatie is te vinden op de website www.cyclevision.nl.

--------
Niet voor publicatie

Voor meer informatie over Cycle Vision kunt u ook de organisatie mailen. Uw mail zal worden beantwoord door J. Dekker, voorzitter en persvoorlichter van het evenement. cyclevisionorganisatie@ligfiets.net

Internet: www.cyclevision.nl
Meer informatie en highres beelden: http://fotos.ligfiets.net/v/cyclevision/promo
Logo: http://downloads.ligfiets.net/cyclevision/promo/

Vrij voor gebruik ter promotie van het evenement met naamsvermelding van de fotograaf.

Als u zich wilt afmelden van de nieuwsberichten van de Nederlandse ligfietsvereniging mailt u dan naar cyclevisionorganisatie@ligfiets.net

Redactie

Reacties (1)

jack

Er zijn ook wat forums die aandacht geven aan Cycle Vision:
[list]
[*]Engeland, bhpc forum
[*]Engeland, british human power
[*]Engeland, velovision
[*]Amerika, bentrideronline
[*]Amerika, recumbents.com
[*]Belgie
[*]Duitsland
[*]Zweden
[*]Frankrijk
[/list]

jack, 30 mei 2012 16:01, bewerkt op 30 mei 2012 16:06