Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Cycle Vision verblijf

Gepubliceerd op 28 mei 2012 21:10, bijgewerkt op 28 mei 2012 21:11 (538 keer bekeken) 8Reacties

Door de overstap naar Midland Circuit vervalt ook het kamperen op FlevOnice. Het hotel Dorhout Mees is een behoorlijk stukje fietsen. Het Cycle Vision organisatie comité denkt op het terrein van Midland toch min of meer goede voorzieningen te kunnen treffen zodat alles mogelijk blijft.

Eerst even het hotel, er is een hotel op steenworp afstand, hotel Lelystad Airport die gewoon goede voorzieningen heeft.

Midland Circuit

Het Midland Circuit heeft twee kantines, een met een capaciteit van 200 personen vlak na de hoofdingang aan de linkerzijde. Die kantine gaat tijdens het weekeind open voor het ontbijt en avondeten.

Bij de racecontroletoren zit ook nog een kantine die altijd tijdens evenementen open is, capaciteit ongeveer 60-70 mensen. Er is een voortreffelijke kleine kaart met allerlei soorten broodjes. Buiten de kantine komt een grote snackwagen.
De kleine kantine wordt ook het punt voor de vrijwilligerscatering en coordinatie.

Het circuit kent wel uitstekende toiletvoorzieningen maar geen douchevoorziening. Het Cycle Vision organisatie comite heeft een grote wagen met maar liefst 10 douches gehuurd en ook een paar wasbakken. Toiletten en douches zijn dag en nacht open. Het terrein zelf, dus de toegangshekken gaan wel dicht tussen 23.00 tot 6.00 en worden alleen geopend op verzoek bij de organisatie.

Er is dit jaar enorm veel ruimte op semi verhard terrein, dus caravans en camper bezoekers krijgen keuze uit meerder opties er kan vlakbij de baan worden gestaan, of rustig tussen de bomen achterop het terrein.

Tenten kunnen we meerdere tientallen van kwijt in een aantal graskanten, met een beetje inschikken zoveel mogelijk. Mensen die meerdere nachten komen kunnen vrijdag zeer waarschijnlijk gewoon terecht. Voor zaterdagnacht wordt het middenterrein van Midland gebruikt. Daar is kamperen/overnachten toegestaan tussen 18.00 tot 8.00. Na 8.00 kunnen kampeerspullen bij campingbeheerders in bewaring worden gegeven.

Mensen die veel ruimte willen, liefst stroom enzovoort hebben kunnen uiteraard op camping Het Oppertje in Lelystad terecht (ongeveer 15 kilometer).

Redactie

Reacties (8)

MaartenSneep

Is Midland ook op de hoogte van de waarschijnlijke aanwezigheid van vegetariërs?

MaartenSneep, 28 mei 2012 22:05

RaptoBike

Ha Maarten, er is aan de catering gemeld rekening te houden met sportersvoer en vegetariërs

RaptoBike, 29 mei 2012 00:13

NoStress

Begrijp ik het goed dat aanmelden vooraf voor het kamperen niet nodig is? Dus ook geen kosten aan verbonden zijn?

NoStress, 29 mei 2012 09:35

NoStress

Sorry, dat kon ik zelf ook vinden. :-/ http://www.ligfiets.net/commissie/cyclevision/kamperen.html
Ter plekke aanmelden, kosten 4 euro per dag, maaltijden de hele dag door te verkrijgen

NoStress, 29 mei 2012 09:40

twilwel

Als ik het goed begrijp moeten de tenten voor 8uur afgebroken zijn?

twilwel, 29 mei 2012 13:45

avatar

Alleen de tenten die op het middenterrein staan als ik het goed lees

thijsvk, 29 mei 2012 15:55

jack

@Maarten, ook bij Flevonice is bij iedere mail, ieder gesprek en ieder contact aangegeven dat er vegetariers zullen zijn. Het lijkt vrijwel onmogelijk, maar toch lukte het om dat niet bij de keuken te krijgen
Ik spreek bij Midland alleen met de keuken en de persoon achter de catering is zelf vegetarier. Dus dat komt goed, en ja zoals Arnold al schreef het wordt ook dit jaar iedere keer tot vervelens aan toe in alles herhaald.

jack, 29 mei 2012 17:02

jack

@Harry, als ze op het circuit staan wel ja. Vermoedelijk en hopelijk kunnen we alles kwijt op de groenstroken, maar in geval van nood kan voor dat ene nachtje dat de mensen blijven (alleen zaterdagnacht vermoedelijk) het gras op het circuit worden gebruikt.
De camping is over het algemeen tijdens het evenement toch al verlaten. De tenten staan, als ze op het middenterrein blijven, wel behoorlijk in de weg om de wedstrijden leuk en mooi te blijven zien. Voor opvang/opslag van kampeerspullen zal worden gezorgd zodat de overlast voor kampeerders minimaal blijft.

jack, 29 mei 2012 17:03