Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 20 april 2012 13:00 (2283 keer bekeken) 3Reacties

Verknipte… ja wat eigenlijk, varen met een trike, design, recordfiets zelf maken, M5 Carbon low racer op tournee, mooie foto's van de M5 CHR

Verknipte…, ja wat eigenlijk?

Met dit voertuig, eh, elektrische auto wil de Ubbo Emmius-vestiging in Stadskanaal meedoen met de Eco-marathonrace te Rotterdam. Afgelopen maanden is alles is in stelling gebracht om zo zuinig met de energie om te gaan. Nog niet alles is gereed, maar rijden kan de auto wel.
Gaten zijn in de zijkant en voorkant geknipt om meer uitzicht te hebben. Op RTV-Noord (Groningen) is afgelopen woensdag de eerste proefrit in het journaal te zien geweest.
+, enig idee wat het oorspronkelijke voertuig is?

Varen met een trike

Kan niet? Toch wel!
Er zijn video's met de tewaterlating van de trike, en geen trike gaat kopje onder. Alleen om in het water vooruit te komen, lijkt ons toch wel wat primitief.
Bron: BROL.

Design

    Waarschuwing: elektrisch aangedreven (met een aardige twist)!
  • Nadat de ontwerper klaar was met de bouw van de, zeer fraaie, houten trike, had hij geen emplooi meer voor zijn elektrische schroevendraaier. Als je die nou gebruikt voor…
  • Een ligfiets, met een vliegwiel. Deze ligfiets won er de James Dyson Award mee. Op deze Russische site staan ook tekeningen.
  • Een vierwiel, would be, velomobiel van ontwerper Ben Wilson wordt getoond op DesignBuzz.com. Als het donker is, zal deze vierwieler veel opzien baren.
  • Op dezelfde site staat een schizofrene fiets zonder trapondersteuning: een ligfiets, die met een gasveer uit een kantoorstoel, om te toveren is tot een bukfiets.

Recordfiets zelf maken?

Dat kan! Het Human Power Team Delft verkoopt de mallen van de Velox van 2011, waar Sebastiaan Bowier bijna 130 km/uur mee reed!
Hier staat ook de link om je interesse kenbaar te maken.
Misschien kan hij mee, met de:

M5 Carbon low racer op tournee

De ligfiets van Bram Moens en Derk Thijs gaat de wereld over.

Mooie foto's van de M5 CHR

Op het RecumbentJournal staan foto's van de M5 CHR.

Redactie

Reacties (3)

NoStress

Grappig dat ze de velomobiel consequent auto noemen. Er zit natuurlijk een verbrandingsmotor in al mis ik even welk type. Heeft die lucht nodig? Waarom anders de neus open gelaten? En de smurfenmuts heeft ook geen functie meer behalve wind vangen. Zal wel nog niet klaar zijn allemaal.

NoStress, 20 apr 2012 14:28

RodePioneer

Toch jammer dat ze het presenteren als "ontworpen" terwijl het niet meer is dan een motortje in een bestaande fiets knallen.

RodePioneer, 21 apr 2012 00:00

MaartenSneep

@Theo: het verbrandingsmotortje dat erin zit draait waarschijnlijk op kolen en heet ook wel een elektriciteitscentrale ;-) Er zit volgens mij een elektrische motor in.

MaartenSneep, 21 apr 2012 01:20