Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

T'is voorjaar

Gepubliceerd op 01 april 2012 17:00, bijgewerkt op 01 april 2012 18:15 (1062 keer bekeken) 2Reacties

Fietsen in de krant, omdat het voorjaar is

Dus hebben de kranten hun redacteuren weer eens laten zoeken naar verhalen over fietsen. Die hebben eens gekeken hoe ze dat vorig jaar hadden aangepakt: oh, zo dus.
Als lezer denk ik, ha, zou het…

Ik pak de Volkskrant, eerst 'de ronde van de Tafelberg'. Interessant, maar ik mis wat. Dan 'Leren duwen' over hoe je het aanpakt om een berg te beklimmen. Mwoah, het bekende werk, hoewel het de schrijver dezes dat ook best wel eens tot zijn hersens kan laten doordringen.
Vervolgens 'Hollandse fietspassie aan de Alpenvoet' over het beklimmen van de Alpe d'Huez, die... Hé, wat zie ik daar? Een handtrike! Jaah! En als ik nog eens beter kijk nog een trike. Wow! Nou daar kan de redacteur toch niet meer omheen. Dus lezen maar, en nog maar eens goed doorlezen. Nee hoor, daar geen letter over.
Vervolgens is er nog een rubriek 'Boven!', en wat zie ik daar? Een 'platgeslagen fiets' op een col, een ligfiets!
Dus verwacht ik op de volgende pagina('s) tenminste een velomobiel aan te treffen. Hijgend van spanning haal ik de volgende pagina, en daar zie ik uitgeputte maar toch doodgelukkige wielrenners die de Mont Ventoux gehaald hebben.

Ook de Telegraaf is er dit weekend met een 'fietsspecial'. Bukkers, racefietsen, elektrische fietsen, mountainbikes. En de voor de Telegraaf verplichte 'Helm is noodzaak'. Hmmm!
Waar is die redacteur van de Volkskrant gebleven die vorig jaar een verhaal over de velomobiel van Marcel - Superbeekie - zou publiceren? Ligt die (het artikel) nog ergens?

Columnpje van TheoZ:

Redactie

Reacties (2)

jan_van_zelderen

Nee, Ligfietsen telt nog steeds niet mee.

Dat verandert wel wanneer Jan Bos gaat rijden!

jan_van_zelderen, 01 apr 2012 17:22

NoStress

Achter die ene foto van een ligfietser zit een berg van een verhaal en een piek prestatie. Het mag genoemd vind ik. De berg is 'slechts' 1389 meter, de Valdresflya.
Verplicht leesvoer: http://users.welmers.net/walter/rondjescandinavie/reisverslagscandinavielagekwaliteit.pdf
Niveau Tim Krabbe.

NoStress, 02 apr 2012 08:57, bewerkt op 02 apr 2012 08:59