Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht, opmerkelijke zaken

Gepubliceerd op 30 maart 2012 13:00 (1459 keer bekeken) 0Reacties

Opmerkelijke opgraving, Nederlandse infrastructuur slecht voor de wielrenner, ketting, Icarus, Sons of Science en War Child

Opmerkelijke opgraving

Fietspaard

Fietspaard

De archeologen van de Universiteit van Bristol deden een verrassende ontdekking. Ze hebben bij opgravingen twee naast elkaar liggende graven gevonden.
In het ene goed bewaarde graf vonden ze de resten van een gepantserde ridder en bovendien een skelet van een paard, terwijl in het andere graf fragmenten van ijzeren voorwerpen werden gevonden, die, van bovenaf gezien, lijkt op een fiets
Op zich is dit al een oud verhaal (2009), maar er zijn toch grote overeenkomsten met de verwijzing dat het woord fiets afgeleid is van een ijzeren paard of stalen ros (iron horses).

Wie van de week goed opgelet heeft, zag al een tekening langskomen met een fietspaard!

Nederlandse infrastructuur slecht voor de wielrenner

In het Verenigd Koninkrijk dachten ze echt een zeer goede reden te hebben om geen goede fietsinfrastructuur aan te hoeven leggen. Dit ruïneert namelijk de sportieve fietser! Want wij, de Nederlanders, moeten wel in het buitenland gaan trainen, omdat onze fietspaden aangepast zijn aan opa's en oma's op hun fiets!
Gelukkig is daar Thorwald Veneberg van de KNWU die dit in fraaie bewoordingen tegenspreekt.

Ketting

Sheldon Brown laat zien dat het toch vrij eenvoudig is om de ketting te demonteren, te reinigen, te smeren en in elkaar te zetten is.

Icarus

Hoewel nog ver van de zon verwijderd, was het neerstorten niet ver weg.
Een Nederlands team, onder leiding van Jarno Smeets, heeft gevlogen met een ornitopter (grotendeels HPV!). ZDNet en Tweakers maken er melding van. Bij de laatste waren er al gauw reacties van degenen die het bericht betwijfelen. Ook ZDNet komt met een nieuw bericht. Wereldnieuws!

Sons of Science

Een nummer met én over brutale fietsers. Bron: BROL.

War Child

Wat serieuzer nieuws: Marcel - ga toch fietsen … dat is pas stil - heeft zijn vrijwilligers vergoeding van de NVHPV beschikbaar gesteld voor War Child. Mooi gebaar.

Redactie

Reacties (0)