Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Challenge 28 inch

Gepubliceerd op 21 maart 2012 11:05, bijgewerkt op 22 maart 2012 01:30 (1012 keer bekeken) 1Reacties

Een telefoontje gaf vandaag wat meer duidelijkheid, het mogelijk nieuw model Highracer van Challenge waarvan we de eerste foto's deze week publiceerden zal zeker op de markt komen. Een avondproefrit van Hans van Vugt (Elan) heeft het bedrijf al zo overtuigd dat die dealer al een deel van de eerste serie van het nieuwe model heeft gekocht. Foto: copyright Elan ligfietsen

Het artikel over de mogelijkheid van een nieuw model van Challenge gaf bij de lezers in de reactie de mogelijkheid tot speculatie. Voor onze redactie reden genoeg om even te bellen om meer duidelijkheid te krijgen. En inmiddels is er wel iets meer bekend, zodat de bewoordingen "mogelijk nieuw Challenge model" eigenlijk weggehaald kunnen worden, want het model komt zeker. De fiets is een geveerde highracer met een geometrie die gaat richting het oude type Jester. De ontwikkeling is in gang gezet door de Belgische dealer Manu de Hauwere van deligfiets.be en is verder uitgewerkt in samenwerking met Elan en Ligfietsshop Tempelman om de fiets voor een breed publiek geschikt te krijgen.

De fiets komt beschikbaar niet in 1 uitvoering maar waarschijnlijk twee varianten. Details van de fiets kunnen nog wijzigen en de lijst van standaard onderdelen ligt nog niet vast. Een naam voor het model is nog niet bedacht. Challenge zegt: "In ons bedrijf wordt het model nu 700c genoemd, maar uiteraard moet er een naam van een wind worden geselecteerd. Er zijn nu al een paar mogelijkheden genoemd, maar een keuze daarin is nog niet gemaakt."

Wel is er een duidelijke structuur van de plannen. Woordvoerder Paul Voerman :"In samenwerking met een aantal dealers is de ontwikkeling van een wat "extremer" model Challenge fiets gestart. De highracer varianten van ligfietsen hadden wij nog niet echt in het gamma en de verwachting is dat er wel vraag is naar een model hoge racer.
Tegelijkertijd maakt de fabrikant geen halve keuzes. Voerman: " De fiets moet stijf zijn, een uitdaging bij een wat grotere fiets. Maar er komen ook twee versies, de race en tour/vakantie versie. De race versie met 28 inch wielen en een 26 inch toer versie op hetzelfde frame. De toerversie moet ook geschikt zijn voor lange tochten of vakanties. De drager die erop komt is dezelfde drager als die op de Alizé Trike wordt gebruikt. Een zeer stevig ding dat niet superlichtgewicht is maar wel een flinke belasting kan hebben"..

Verder op de spionage foto's eerder deze week is nog geen vering te zien. De onderdelen daarvan zijn wel in productie maar zijn nog niet geleverd. Het is de bedoeling dat de fiets op de 15 april op de eerste opstapdag en op 25 maart op de landelijke ligfietsdag bij Ligfietsshop Tempelman te zien zal zijn. Nederlandse introductie van het model zal zijn op Cycle Vision. Men hoopt dan inmiddels zelfs al wat fietsen naar klanten uitgeleverd te hebben.

De fiets is dus in vergevorderd stadium van ontwikkeling, want binnen een aantal maanden moeten er al kopers mee rond kunnen rijden! Prijs, uitvoering, naam en meer foto's waaronder de details van de achterbrug en vering zullen deze week bekend worden!

Meer foto's staan hieronder Copyright en beschikbaar gesteld door Elan.

nieuw challenge highracer high racer hoge racer model 28 en 26 inch race en toer tour versie foto 2 copyright elan.cc

foto elan.cc

nieuw challenge highracer high racer hoge racer model 28 en 26 inch race en toer tour versie foto 3 copyright elan.cc

foto elan.cc

Redactie

Reacties (1)

jack

Op de site van Elan staan wat technische details:
SRAM 2x10 Compact
X0 draaiverstellers
Race remmen
Carbon voorvork
Carbon stoel
Luchtvering
Zithoogte: 55 cm
Wielbasis: 120 cm
Zithoek: 26°
Gewicht: vanaf 13 kg

jack, 22 mrt 2012 01:20