Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 02 maart 2012 13:00, bijgewerkt op 05 maart 2012 07:40 (1983 keer bekeken) 1Reacties

Fietskettingkunst, tweepersoons velomobiel, Catrike 700 en de Gazelle Friiik!

Fietskettingkunst

In Zuid Korea hebben ze waarschijnlijk een overschot aan fietskettingen. Voordat alles vastgeroest is, heeft de kunstenaar Seo Young-Deok, met kilometers aan fietskettingen, sculpturen gemaakt.
In de video komt nog een gevallen object voor, die dan ook als kunstwerk beschouwd wordt.
Wel weer iets te groot voor de modale woonkamer, maar wel fraai!
Er zijn ook verlichtingsarmaturen.
Of wat simpeler werk uit de oude doos.

Tweepersoons velomobiel

We hebben de DuoQuest, die van Meufl uit 2010. In het vrijdagbericht van begin dit jaar staat een link naar een PPV, maar deze werd eigenlijk bedoeld: de PPV uit 1974.

Catrike 700

Op BROL staat en test van de racer onder de trikes, de 2012 versie van de Catrike 700. Zelfs Larry Varney, meer het type van een rustige rijder, voelt aandrang om snel te rijden: 'I found myself behaving more like the racer'.

Gazelle Friiik!

Het gaat, als ligfietsers, niet zozeer om de fiets, maar om de aandrijving. TestKees van de Fietsersbond is daar erg enthousiast over. Steekwoorden: inwendige (in kettingkast - Flevobike) derailleur en kettingspanner - de GSS, rijdt soepel, plus de eenzijdige ophanging van het achterwiel. Lees het verhaal bij de video!
Velomobile Seminar heeft daar al eerder aandacht aan besteed.
Bron: twitter.

Let op! Zondag a.s. jaarvergadering van de NVHPV in Woerden.

Redactie

Reacties (1)

lighans

Vet die Friiik aandrijving!! Wil ik ook in mijn Quest. Oh wacht, ik heb al zoiets in quest 1. ;)

Iets anders is dit twitterbericht: [url=]https://twitter.com/#!/hpvmars/status/175551699975540736[/url]. @hpvmars staat bij de rechtbank om terecht te staan voor het rijden op de rijbaan bij verijsde fietspaden. Hij is daar niet alleen. Zes andere ligfietsers vergezellen hem, waarvan 5 een velomobiel berijden en eentje een hurricane.

Zaak is aangehouden, lees ik nu, omdat de rechter en de OvJ niet weten of de marechaussee wel bevoegd was. He, jammer. Ik had wel een uitspraak willen horen.

lighans, 02 mrt 2012 14:10