Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Blog David Hembrow verwijderd

Gepubliceerd op 26 februari 2012 13:18 (1005 keer bekeken) 2Reacties

Het in binnen- en buitenland bekende en vaak aangehaalde weblog 'A view from the cyclepath' is gisteren per direct op zwart gezet

David Hembrow's blog

David's blog

In de verklaring legt, de in Assen wonende Engelsman, David uit:
Het blog, vier jaar geleden oorspronkelijk gestart als studiemateriaal voor zijn Study Tours, werd in korte tijd ook door andere mensen gelezen. Er was namelijk een gebrek aan accurate informatie in het Engels over het Nederlandse beleid op het gebied van fietsinfrastructuur.
De hobby werd, enorm veel, werk maar leverde geen significant inkomen op. Dat was nog tot daar aan toe, maar dat commerciële instanties zijn werk, tekst of afbeeldingen, overnamen zonder vermelding of

Hembrow's laatste artikelen

Laatste artikelen

vergoeding, dit herschreven of zelfs uit het zinsverband gehaald werd. En dat zonder de maker, David, ervan in kennis te stellen.
David is het niet van plan om zonder vergoeding anderen in staat te stellen om zijn werk te misbruiken.
De opbrengst van het blog is iets meer dan niets.

Het laatste jaar heeft Mark Wagenbuur ook aan het blog meegewerkt, en afgelopen december was al bekend gemaakt dat het blog zou stoppen.

We zullen zijn gegevens, grafieken, statistieken, foto's en filmpjes van hoge kwaliteit missen.

Hiermee zullen ook een aantal verwijzingen van onze site naar zijn weblog doodlopen. Het zij zo.

Redactie

Reacties (2)

TeJayLigFts

Hier is het nieuwe blog van Mark Wagenbuur en zijn twitter account.

TeJayLigFts, 26 feb 2012 19:02, bewerkt op 27 feb 2012 12:46

NoStress

Ja, erg jammer. Een groot verlies.
Ik vind David's kijk heel verfrissend. Dat een Engelsman ons er op moet wijzen wat voor een prachtig fietspadenstelsel we eigenlijk bezitten.
Ik ben door hem heel anders daar naar gaan kijken.

Toch is het zuur voor David wel waardering voor zijn werk kreeg maar de financiële beloning daarvoor naar andere ging door oneigenlijk gebruik van zijn verzamelde informatie en eigenhandig werk. Gewoon ordinaire diefstal en Copyright schending.
Het is nog wranger dat hij zich hierdoor genoodzaakt ziet niet alleen de blog te stoppen maar zelfs op zwart te zetten. De info uit het verleden is hiermee dus ook verloren. Heel jammer, maar ik kan het zeker wel begrijpen.

Misschien moet hij het in een andere vorm presenteren. Een site met betalende leden (stichting?) of via andere (betaalde) media. De info is te goed om niet gezien te worden vind ik.

Toch dank David voor je inzichten. Hierdoor zijn mijn ogen op tijd geopend.

NoStress, 26 feb 2012 21:03