Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Nieuwe foto’s van de Alleweder A8

Gepubliceerd op 19 februari 2012 20:20, bijgewerkt op 20 februari 2012 13:06 (3736 keer bekeken) 3Reacties

Op het Duitse Velomobilforum worden ze soms “Aluminauten” genoemd. Velomobielrijders (of zij die daar voor door willen gaan) die een speciale relatie hebben met de verschillende generaties aluminiumvelomobiel Alleweder. Of het nu het constructiemateriaal aluminium is of het feit dat je een aluminium Alleweder zelf kan bouwen: voor Aluminauten heeft de AW een speciale aantrekkingskracht.

Maandenlang heeft deze groep mensen moeten wachten op nieuwe foto’s van de Alleweder A8-prototypes. Op de Alligt website waren er tot nu toe alleen maar hints zichtbaar. Dit is nu veranderd. Op de foto’s is goed te zien dat de constructie is gebaseerd op spanten en ribben, waarover de aluminium platen bevestigd worden. Ook de nieuwe constructie van de achterzijde, waarvan het onderste deel van kunststof gemaakt is, is goed zichtbaar. De bagageruimte is, anders dan bij de A4, hoger en zit ingekapseld in de ruimte achter het hoofd van de berijder die, weer heel anders dan bij de A4, er niet opgezet maar geïntegreerd is in het frame. Alles bij elkaar, is te zien dat de A8 is afgeleid van de WAW maar desondanks behoud het voertuig een eigen Alleweder-typische karakter. De Aluminauten zullen tevreden zijn. Het achterwiel ziet er op de foto’s ongestroomlijnd uit. Hier zou met betrekkelijk weinig moeite aluminium beplating of schuimmatten aangebracht kunnen worden (als u het voordeel van een dergelijke maatregel als aanzienlijk beschouwd).

Alleweder A8 Prototype

Alleweder A8 Prototype<br />

Alleweder A8 Prototype

Alleweder A8 Prototype


*update* Leo Visscher heeft mij nog een extra aantal foto’s met aanvullende informatie van de opbouw gestuurd: de binnenste platen van de voorste wielkasten zijn gebogen om het windgeruis te verminderen. Alle platen komen vlak uit de freesbank en worden tijdens het klinken gebogen.

Alleweder A8 Prototype

Alleweder A8 Prototype

Alleweder A8 Prototype

Alleweder A8 Prototype

Alleweder A8 Prototype

Redactie

Reacties (3)

NoStress

Wat kan ik zeggen? WAuW!
Leo the aluminium man did it again.
Constructie technisch een plaatje om te zien vind ik.
Ik mag graag kijken naar knap Alu CNC freeswerk.
Maar het uiterlijk van de WAW was natuurlijk altijd al sexy.
Deze twee dingen samen maken deze fiets 'Hot' in mijn ogen..

Qua gewicht zal hij geen lichtgewicht worden schat ik.
Maar als zeer vlot ogende toerfiets zal hij met al die (stevige en toegankelijke) bagageruimte zeker goed scoren. Zeker met E-ondersteuning kan je met deze fiets goed voor de dag komen. Een Alu concurrent klasse Sunrider.
Het lijkt me geweldig om deze fiets zelf te bouwen. Dat geeft de fiets meerwaarde.

Nadeel? Tja die open ketting......

NoStress, 20 feb 2012 09:51

TeJayLigFts

Een paar nieuwe foto's bij Alligt.

TeJayLigFts, 24 feb 2012 12:32

avatar

Over een paar jaar een leuke vervanger van mijn Versatile. Zin om een een trapauto helemaal zelf te maken. Ben benieuwd naar het totaalpakket

PGAKaagman, 24 feb 2012 23:16