Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Ligfiets& 2012-1

Gepubliceerd op 16 februari 2012 00:00, bijgewerkt op 19 februari 2012 09:49 (786 keer bekeken) 4Reacties

Morgen al in de bus [update:de drukker is er nog niet klaar mee], dat zou best eens kunnen. Verdoe je tijd dus niet, laat dit bericht voor wat het is en ga lekker slapen. Tenzij je nog geen lid bent. Dan ga je als de wiedeweerga naar deze nostalgische pagina om dat recht te zetten.

Wat krijgen we op ons bord? In elk geval de drie best beoordeelde inzendingen voor de logocompetitie. Vakwerk, moet ik zeggen. Op 4 maart gaan we erover stemmen op de ledenvergadering. Veel over oliebollen en appelflappen, fris gemutste vakantieverhalen, een bericht van de wintercompetitie en over de recordfiets van het Velox team. Voor in de agenda: Ligfietsopstapdagen zijn er op 15 april, 13 mei, 3 juni en 23/24 juni. De landelijke ligfietsdag is er op 25 maart. Voor beide kun je reclame maken middels uitneembare affiches.

Hieronder de gedetailleerde inhoud.

p3. Nog eens 10 km sneller, kopt het voorwoord. Helaas gaat het niet over aerodynamische verbeteringen maar over bordjes verwisselen op de snelweg.

p5. Techniek, techniek. Daar willen we meer van in het blad, aldus de hoofdredacteur. Help de redactie!

p6. Pé Koomen op TV bij omroep Max. "Hoe kunnen mensen voor een uitzending van maximaal vijf minuten zoveel kosten maken? Bedenk maar eens, drie mensen komen per auto van een bepaalde locatie en zijn een hele dag bezig met heel veel apparatuur".

p8. Appelflappentocht voor die-hards. De tegenpool van de oliebollentocht voor velomobielen, die twee dagen eerder 150 deelnemers trok. Nu zijn het er zeven in de regen. Petje op!

p10. 1700 km voor één oliebol. Wie emigreert moet ver fietsen, en wegens overdonderende vraag gebrek aan oliebollen, zo kunnen we dit wel samenvatten.

p12. Vernieuwing bestuur aangekondigd, Maarten Heckman is kandidaat penningmeester. Ida Sabelis en Jan Limburg treden af. Jan Limburg? Die IS toch de vereniging?

p15. De drie kandidaat logo's. Ik weet niet of ik ze al op de site mag zetten, doe het dus maar even niet.

p16. Polderfietser rekent uit dat hij nog 48000 km in zijn huidige carbon fiets moet rijden om hem terugverdiend te hebben.

p19. Een spannend verhaal over de wintercompetitierace in Sloten, over de strijd tussen de nummers 9 en 10.

p26. Rondje IJsland door Frank Cornelese. Volgens mij vertelt hij maar de helft van het verhaal. Mooi is het zeker.

p30. Coast to coast in Groot Brittannië. Met aanstekelijke foto's.

p33. Velomobiel seminar, met de steekwoorden 'politici in velomobiel', velomobieltreffen, techniektentoonstelling.
Meer hier.

p36. Marcel van Eijk over zijn conflict met het verenigingsbestuur

p39. Ligfiets& volgt Velox-team in 2012. En nu al zorgt dit voor een prachtige voorplaat. Daaruit blijkt dat je voor een nieuw snelheidsrecord flink claustrofobisch moet zijn: des te eerder mag je weer uit de fiets.

p40. Manuel Stoffers, met vlijmscherpe opmerkingen in de Lezen rubriek. Nee, niet Lees&. Dat zou te veel op de nieuwe Mens& rubriek in NRC lijken. Wie begon ermee? Nog een hele scherpe: "Velo Vision draagt sindsdien
een andere ondertitel: The eclectic cycling magazine." Lees het verband op p. 40.

Redactie

Reacties (4)

Gideon

"Verdoe je tijd dus niet, laat dit bericht voor wat het is en ga lekker slapen" ik ga voor de 2e keer (zonder Ligfiets&) lekker slapen.

Gideon, 18 feb 2012 21:14, bewerkt op 18 feb 2012 21:14

avatar

Hij ging op zeven februari naar de drukker. De doorlooptijd is ongeveer twee weken, dus ik was te optimistisch.

wakkermans, 19 feb 2012 09:53

avatar

Ik lig nu al heel wat nachten wakker en te woelen in mijn bed afvragende:"waar blijft het blad nou....?"

erikhein, 22 feb 2012 08:33, bewerkt op 22 feb 2012 08:34

TeJayLigFts

Hier, in het hoge noorden, heeft de eerste Ligfiets& van het jaar de weg naar mijn huis gevonden.

TeJayLigFts, 25 feb 2012 16:37