Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Mooie edoch koude wedstrijd in Alkmaar

Gepubliceerd op 15 februari 2012 17:02, bijgewerkt op 10 april 2012 23:57 (514 keer bekeken) 0Reacties

Zondag werd de tweede wedstrijd van de wintercompetitie verreden op de 250 meter baan in Alkmaar. Het aantal van 19 deelnemers zorgde ervoor dat er met de twee criteriums kleine groepjes reden. Maar saai was het zeker niet.

De eerste baanclinic had vier deelnemers. Beginnen bij de theoretische basis en later samen de baan op. Als je later naar de wedstrijden kijkt, ontdek je dat veel, ook enigzins ervaren deelnemers, best meer oefening kunnen gebruiken. Veel maken teveel meters in de bochten.

De tijdrit over vier kilometer werd gewonnen door Jan in zijn Quest, met hoofd en wiel stroomlijnen. Zijn tijd van 4:19 betekent een gemiddelde van 55,6km/u. Sebastiaan deed er op zijn Baron met grote wielen vier seconden langer over. Derde werd Hans op zijn RazzFazz met punt.

Bij het Runner-up criterium had Sjaak een grote grijns op zin gezicht. Hij reed op een geleende RazzFazz en leidde grotendeels. In elks geval aan de finish, want hij won. Vlak voor Jan-Marcel.

De Hazen kenden een heel ander wedstrijdverloop. Twintig minuten lang leek Jan onbedreigd naar een overwinning te rijden. Toen gebeurde er iets dat veel vaker met velomobielen dan met tweewielers gebeurt, hij reed lek. Erg jammer, want het was een mooi gezicht om hem zo snel zijn rondes te zien rijden. Sebastiaan kon hem trouwens af en toe nog aardig bijhouden. Hij won dus ook. Tweede werd Hans en derde Jos op zijn M5 met punt.

Foto's van Michel
Foto's van Hankie
Blogpost en video van Pjotr320.
Resultaten op Mylaps

De volgende wedstrijd is op 18 maart in Amsterdam.

Redactie

Reacties (0)