Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Oliebollentocht persbericht

Gepubliceerd op 22 december 2010 16:49, bijgewerkt op 22 december 2010 17:53 (927 keer bekeken) 0Reacties

In het uitgebreide bericht staat het persbericht over de Oliebollentocht die vanuit de vereniging is gestuurd.

OLIEBOLLENTOCHT LIGFIETSERS 28 DECEMBER IN TILBURG

Op 28 december 2010 wordt de twaalfde Oliebollentocht voor Velomobielen gereden. Vorig jaar met 115 deelnemers in Utrecht, dit jaar in Tilburg en omgeving. Startpunt is de kantine van sportclub 't Zand in Tilburg (Bijsterveldenlaan 1; 5045 ZZ Tilburg). De tocht zal via een aantal mooie wegen en fietspaden de variatie van het Brabantse Land laten zien.

Sinds eind jaren negentig organiseert een altijd wisselende groep velomobilisten (mensen die in een overdekte ligfiets rijden, vaak Velomobielen) de Oliebollentocht in een ander deel van het land.
Bijzonder, want zo vaak zie je deze kleurige, snelle fietsen niet –
zeker niet met zoveel tegelijk!

Doel van de tocht is onder meer het promoten van woon-werkverkeer met dit aparte vervoermiddel.

Route: vertrek rond 10.30 uur (in groepen) vanaf de kantine van Sc 't Zand. Vanaf daar over polderwegen naar Capelle, allemaal tegelijk op de pont naar Dussen en langs de Bergse Maas naar het pittoreske Heusden. Aldaar pauze bij eetcafe Havenzicht aan de de stadshaven. En dan verder over een oude zeedijk naar Drunen en via het fietspad langs het afwateringskanaal naar de Loonse en Drunense Duinen. Via het Mastpad, een gloednieuw fietspad, gaat het snel van Tilburg Noord naar de Reeshof. Afsluiting rond 16 uur met soep en oliebollen bij Sc 't Zand.

Meer informatie en inschrijven op:
http://www.ligfiets.net/event/2608/oliebollentocht.html

Redactie

Reacties (0)