Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Fietsersbond zoekt mensen voor fietsrouteplanner

Gepubliceerd op 09 december 2010 23:19 (305 keer bekeken) 0Reacties

Door donaties van leden en sympathisanten van de Fietsersbond, kan de fietsrouteplanner voor Zuid Nederland (Noord-Brabant, Limburg en Zeeland) nu zonder subsidie worden gemaakt.

Hij kwam al vaker langs, de onvolprezen routeplanner van de Fietsersbond.

Er zijn er twee, de recreatieve planner, die via LAF en knooppunten plant, en de van-deur-tot-deur-planner, die, de naam zegt het al, van adres naar adres een route maakt. Het bijzondere aan deze planner is o.a. dat je de route naar eigen smaak kunt laten berekenen. En dat gaat dan van een sociaal veilige route (waarbij naar verlichting wordt gekeken,en tunneltjes worden gemeden) naar een route langs water tot een makkelijk doorfietsen-route of de kortste route. En nog veel meer mogelijkheden. Al die gegevens zijn door vrijwilligers in de database gestopt.

Jammer was steeds dat hij nog niet heel Nederland afdekte. En daar gaat nu verandering in komen. Ondanks dat de subsidie uit de provincies naar een andere partij ging, kan de Fietsersbond ook beginnen met de drie zuidelijke provincies van ons land. Wil je meehelpen bij dit dankbare en ook leuke werk, meld je dan aan. Heel grappig is dat in de rest van Nederland ook al bleek dat het percentage ligfietsers die ook data voor de planner invoeren knap hoog ligt.

De Fietsersbond kwam zelf met deze oproep: De Fietsersbond zoekt ervaren fietsers met computerervaring om in 2011 te helpen bij de fietsrouteplanner voor Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Vanaf eind januari organiseert de Fietsersbond op verschillende plaatsen in de provincies informatieavonden. Alle belangstellenden die zich via de website aanmelden als vrijwilliger, krijgen per mail een uitnodiging voor de informatieavonden. Zij kunnen dan zelf bepalen welke avond en locatie het beste schikt.

Voor iedereen die de berichten bijgehouden heeft, of snel heeft gekeken op de site van de routeplanner weet dat de Groningse tak van de Hunneliggers het nog steeds zonder routeplanner moeten stellen. De Fietsersbond hoopt nog in 2011 te kunnen beginnen met Groningen, maar dat is nog niet definitief. Met de collectieve kennis die daar aanwezig is, kan het nooit lang duren voordat de provincie in de planner zit.

Redactie

Reacties (0)