Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Voetverwarming

Gepubliceerd op 05 december 2010 08:24 (1537 keer bekeken) 2Reacties

Het lijkt misschien alweer wat warmer te worden, maar toch loopt er een discussie op het velomobilforum over de electrische voetverwarming.

De link naar de discussie over de verwarming loopt uit op een zelfbouwoplossing.
Eerder dit jaar testte Wim deze Therm Ic Basix voetverwarming. Op de blog is verder niet veel geschreven over de voetverwarming dus vroegen we even naar. Het antwoord van Wim was : "Ik rij tegenwoordig als het koud is met de racekap. Daar blijf ik lekker warm onder. Ook zijn mijn voetengaten met Lycra goeddeels afgesloten. Betekent dat ik nog geen voetverwarming gebruikt heb. Normaal heb ik die onder de 8 gr. C. wel in gebruik. De Therm-IC Basix heb ik als back-up van de lichtere Therm-IC Liionpack met afstandsbediening. Ik heb vanmorgen met Kees van Hattem 65 km gefietst, bij vertrek 3 gr. C, bij thuiskomst 5 gr. C. Geen koude voeten gehad. Als je gezicht warm blijft, en dat doet het onder de racekap, dan reageert het lichaam niet met het beperken van de bloedtoevoer naar de handen en voeten. De Basix van Therm-IC doet het overigens prima, dan kun je in de post van januari van dit jaar terugvinden.
"

Redactie

Reacties (2)

theovdbroek

Ik forenz met een Strada, 40km 's morgens en 's avonds. Met koud weer (onder de 2 graden) worden mijn tenen erg koud. Op de open fiets was het soms zo erg dat het echt zeer ging doen. Met de Strada is het koude voeten probleem sowieso een stuk minder, zeker na het kleiner maken van de trapgaten. Sinds kort gebruik ik een "Therm ic Basic". Ik krijg nog steeds koude voeten als ik met vorst fiets, maar toch veel minder. Op de hoogste stand van de verwarming voelt de zool onder mijn tenen soms te heet aan terwijl ik nog steeds koude tenen en ondervoeten heb.
Het bevestigen van de batterij houder is wat lastig. Hij is bedoeld op op de achterzijde van een ski-schoen te schuiven, maar achterop een fietsschoen in een velomobiel raakt hij dan de kuip. Ik heb hem nu aan de bovenziijde van mijn fietsschoen achter de klit-sluitingen geschoven. De draad loopt ook anders nu. Dit is niet ideaal met het aantrekken van je schoenen.
De oplaad batterijen gaan meer dan 4 uur mee in de middenstand. In de hoogste stand ook wel denk ik.

Ik beschouw de "Therm ic Basic" als een waardevolle hulp.

Note: Met de racefiets krijg ik al "dode vingers en tenen" zodra ik opstap, ook 's zomers, echter dan is kou natuurlijk geen probleem. Met de Strada heb ik alleen het probleem met mijn voeten, niet mijn vingers.

theovdbroek, 05 dec 2010 09:45

Visker

Wat ook goed helpt is je trapgaten dichtmaken met Lycra. Geen wind meer van onderen.

Visker, 05 dec 2010 18:10