Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Fietsknooppunten gps locaties

Gepubliceerd op 04 december 2010 11:18 (894 keer bekeken) 3Reacties

Het lijkt wel handig, de fietsknooppunten als gps gegevens.

In het forum van een Gps winkel vonden we de link naar dit .rar bestand met alle locaties van de fietsknooppunten.

Redactie

Reacties (3)

avatar

Als je geinteresseerd bent in een GPS voor de fiets, aub niet de Garmin Edge nemen. Alhoewel hij heel snel en nauwkeurig je positie kan vinden, is het ding onbruikbaar voor navigatie (oftewel, bij lange na niet de korste weg). Heb al enkele malen bij Garmin geklaagd, maar zij hebben er ook geen oplossing voor.

Tvkmez11, 05 dec 2010 17:55

MaartenSneep

Er zijn momenteel geen kaarten waarmee een fietser op een GPS uit de voeten kan. Er zijn eenvoudigweg teveel soorten fietsers, en teveel fietspaden. Dit geldt eigenlijk voor alle GPS apparaten. Een route op maat komt voor een steeds groter gedeelte van Nederland uit de Fietsrouteplanner (deur tot deur versie). Hier kan je sturen wat voor fietser je bent, en daarmee je route aanpassen aan je eigen wensen. En dan nog krijg je af en toe een route waarvan je denkt "hoe komt 'ie er bij?"

Nu is de Edge een erg ongelukkige keuze, met een te klein scherm voor zinvolle navigatie. Maar het vinden van een maffe route is niet specifiek een Garmin probleem. Ook met OSM heb ik meermaals voor verrassingen gestaan.

MaartenSneep, 06 dec 2010 23:02

avatar

Ik gebruik al jaren een GPSMap 60C en de 60Csx.
Nu is er de GPSMAP 62 - bijna hetzelfde ding maar een heel stuk sneller.
In combinatie met de OnRoute fietskaart van Waypoint is het ding 'best bruikbaar' voor de fiets maar wil je een mooie/toeristische/snelle fietsroute plannen dan heeft de kaart en lokale kennis van fietspaden toch nog steeds de voorkeur.

Oja: er is ook een OpenStreetMap fietskaart van Nederland - helaas nog geen ervaring mee.

Rob65, 08 dec 2010 15:11