Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

vrijdag bericht, voordelen van rechtopfietsen

Gepubliceerd op 05 november 2010 06:25, bijgewerkt op 09 november 2010 08:37 (2330 keer bekeken) 0Reacties

Rechtop tegenwind fietsen is niet erg logisch voor veel ligfietsers. Toch vond de site knurft.net een paar voordelen. Verder zoals gebruikelijk op vrijdag een ratjetoe aan links.

De site knurft.net schrijft een vrij lang stuk over het onderzoek van voor- en nadelen van ligfietsen met een conclusie en vraag om reacties. Blijkbaar zijn de toetsenborden vastgelijmd geweest, want er is maar 1 berichtje van een lezer te zien.

Azub vermeld op zijn blog dat er een paar mooie foto's te zien zijn. En inderdaad, leuke details en hier en daar echt mooie plaatjes om even stil naar te kijken!
Nog meer mooie plaatjes staan hier op facebook van een Ice trike rijder die over de Himalaya rijdt. (bron: Bentrideronline) Die plaatjes zijn waarschijnlijk ook wel welkom bij de fotowedstrijd die Ice heeft uitgeschreven.
Het kan naast reizen over de Himalaya nog extremer, zoals de handbiker die naar de top van de Kilimanjaro heeft gereden.

Als je bent uitgekeken is het misschien tijd om te lezen. Ellen van Vugt schrijft een stuk hoe zij de 6 uur recordrit heeft beleefd, de ervaringen uit eerste hand in de recordkuip!

Goed nieuws, de TNT gaat electrisch ondersteunde ligfietsen gebruiken voor distributie. In Delft rijden inmiddels ook de eerste vrachtfietsen als test rond.

Ook leuk, in het blog van Wilfred staat een filmpje van een fietsmanifestatie in Groningen waarin ook een paar ligfietsen te zien zijn. Nog een filmpje, op Futurebike staat een link naar het Youtube kanaal van het duitse merk Toxy. Best wel mooie fietsen die vaak in de kenmerkende combinatie zwart en geel zijn uitgevoerd.

Tot slot een hele serie films van een tocht door de Balkan per ligfiets.

Redactie

Reacties (0)