Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Nieuws op site Wim Schermer

Gepubliceerd op 02 november 2010 09:34, bijgewerkt op 02 november 2010 09:57 (1084 keer bekeken) 1Reacties

De site van Wim Schermer is de laatste tijd weer flink gevuld met testen van producten en nieuws. Verder een leuk bericht van Bas over de HPV banden..

Wim vond een nieuwe pomp die hij het aanraden waard vond, de Sks Air-x-press.

Op de bikemotion beurs werd ook wel wat onderdelen nieuws gespot. Een van de leuke dingen was een helm van Limar die weinig uitstekende delen heeft en die dus makkelijk te gebruiken is in volledig gestroomlijnde ligfietsen. De helm is zeer licht en compact, zoals de site van de fabrikant laat zien.

In het artikel over Bikemotion wordt ook behoorlijk gesproken over de sluitschakel, dat stuk kreeg op 29 oktober nog een vervolg waarin Sunrace, de BBB en de goudkleurige KMC non-reusable sluitschakels worden bekeken.

keramische lager

Keramische lager

Maar bij sluitschakels stopt de blog niet. Een van de favoriete onderwerpen zijn ook de kogellagers die in de fiets worden toegepast. Na een uitstapje naar volledig keramische lagers volgt nu de conclusie dat stalen SKF lagers uitstekend kunnen voldoen, mits de goede types worden gebruikt.

Bas schreef een heel leuk bericht over een hobbel in zijn band en het gelukzalige gevoel van de aanschaf van een hele stapel nieuwe hpv banden.

Redactie

Reacties (1)

robinpols

Ik hoop dat de helm in z'n geheel wel een uitstekende helm is!

robinpols, 02 nov 2010 14:07